Witte Chili Soep met Kip, Bonen en Maïs

Witte Chili Soep met Kip, Bonen en Maïs

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Witte kippenchili met cannellinibonen, maïs en The Spice Club Taco & Fajita mix. Een kruidig en romig gerecht, lekker met limoen, avocado en tortillachips – comfort food met een Mexicaanse twist.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote gele ui, fijngesneden
  • 1 jalapeño, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
  • 5 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Taco & Fajita mix
  • Zwarte peper, naar smaak
  • 1 liter kippenbouillon (zoutarm) of water
  • 2 kipfilets of 3 kippendijen (ca. 400 g totaal)
  • 2 blikken cannellinibonen (à 400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 2 blikjes groene chilipepers in blokjes (ca. 120 g totaal)
  • 150 g maïs (vers of diepvries)
  • Sap van ½ limoen + partjes voor serveren

Voor serveren (optioneel)

  • Geraspte cheddar
  • Jalapeño’s (ingelegd)
  • Avocado, in blokjes
  • Zure room
  • Verse koriander, gehakt
  • Tortillachips, grof verkruimeld

preparation

Stap 1 – Kip koken
Breng de bouillon aan de kook in een grote pan. Voeg de kipfilets of kippendijen toe en kook zachtjes gaar in ca. 15 minuten. Haal de kip eruit, laat kort afkoelen en trek met 2 vorken uit elkaar tot “shredded chicken”. Zet apart en bewaar de bouillon.

Stap 2 – Basis maken
Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Fruit de ui en jalapeño ca. 6 minuten tot zacht. Voeg de knoflook, Taco & Fajita mix en wat zwarte peper toe en bak 1 minuut mee tot geurig.

Stap 3 – Bouillon & bonen
Schenk de bouillon terug in de pan en roer de cannellinibonen en groene chilipepers erdoor. Breng opnieuw aan de kook en laat ca. 10 minuten zachtjes sudderen.

Stap 4 – Kip & maïs
Voeg de geplukte kip en de maïs toe en verwarm nog 5 minuten tot alles goed warm is. Roer het limoensap erdoor.

Stap 5 – Serveren
Schep de chili in kommen en serveer met limoenpartjes. Maak af met toppings naar keuze: cheddar, avocado, koriander, tortillachips of een lepel zure room.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl