Witvis uit de oven met cherrytomaatjes

Witvis uit de oven met cherrytomaatjes

December Deals Korting tot 35%

Recipe

Een eenvoudig en smaakvol gerecht van gebakken witvis met geroosterde cherrytomaatjes en verse basilicum. Perfect voor een lichte, gezonde maaltijd boordevol smaak!

ingredients

4 persons

  • Ongeveer 300 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 4 theelepels The Spice Club Seafood Lover Mix
  • 1 grote sjalot, dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • 4 witvisfilets zoals kabeljauw of heilbot (ongeveer 150 g per file)
  • Citroenrasp (van ongeveer een halve citroen)
  • Verse basilicum (optioeenl voor garnering)
  • Serveer met pasta of aardappelen

preparation

Stap 1: Bereid de tomaatjes voor

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de gehalveerde cherrytomaatjes met de gesneden sjalot, gehakte knoflook, olijfolie, rodewijnazijn, honing en 2 theelepels The Spice Club Seafood Lover Mix.
  • Leg dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het 15-20 minuten, of tot de tomaatjes beginnen te rimpelen en zacht worden.

Stap 2: Bereid de vis

  • Terwijl de tomaten roosteren, dep de witvisfilets droog en besprenkel ze licht met olijfolie. Bestrooi de filets aan beide kanten met de overige 2 theelepels The Spice Club Seafood Lover Mix en citroenrasp.
  • Voeg na 15 minuten de filets (met de huid naar beneden) bij de tomaatjes en rooster ze 15-20 minuten mee in de oven.

Stap 3: Serveer

  • Haal de geroosterde vis en tomaatjes uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
  • Garneer met verse basilicum en extra citroenrasp indien gewenst.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld gebakken aardappelen of pasta

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl