Witvis uit de oven met cherrytomaatjes

Witvis uit de oven met cherrytomaatjes

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Een eenvoudig en smaakvol gerecht van gebakken witvis met geroosterde cherrytomaatjes en verse basilicum. Perfect voor een lichte, gezonde maaltijd boordevol smaak!

ingredients

4 persons

  • Ongeveer 300 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 4 theelepels The Spice Club Seafood Lover Mix
  • 1 grote sjalot, dun gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • 4 witvisfilets zoals kabeljauw of heilbot (ongeveer 150 g per file)
  • Citroenrasp (van ongeveer een halve citroen)
  • Verse basilicum (optioeenl voor garnering)
  • Serveer met pasta of aardappelen

preparation

Stap 1: Bereid de tomaatjes voor

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kom de gehalveerde cherrytomaatjes met de gesneden sjalot, gehakte knoflook, olijfolie, rodewijnazijn, honing en 2 theelepels The Spice Club Seafood Lover Mix.
  • Leg dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster het 15-20 minuten, of tot de tomaatjes beginnen te rimpelen en zacht worden.

Stap 2: Bereid de vis

  • Terwijl de tomaten roosteren, dep de witvisfilets droog en besprenkel ze licht met olijfolie. Bestrooi de filets aan beide kanten met de overige 2 theelepels The Spice Club Seafood Lover Mix en citroenrasp.
  • Voeg na 15 minuten de filets (met de huid naar beneden) bij de tomaatjes en rooster ze 15-20 minuten mee in de oven.

Stap 3: Serveer

  • Haal de geroosterde vis en tomaatjes uit de oven en leg ze op een serveerschaal.
  • Garneer met verse basilicum en extra citroenrasp indien gewenst.
  • Serveer direct met bijvoorbeeld gebakken aardappelen of pasta

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl