Geroosterde Bloemkool met Harissa

Geroosterde Bloemkool met Harissa

Recept

Ontdek dit gemakkelijke recept voor geroosterde bloemkool met heerlijke Marokkaanse kruiden en frisse knoflook-citroenyoghurt.

ingredienten

4 Personen

Lekker met gebakken aardappeltjes of Cous Cous!

bereiding

STAP 1: Bloemkool Voorbereiden

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 170°C.
  • Snijd de bladeren en basis van de bloemkool af. Pak een grote pan en kook de bloemkool 5 minuten in kokend water.
  • Giet het water af en laat de bloemkool afkoelen.

STAP 2: Tomaten-Kruidenmix Bereiden

  • Neem ondertussen een kom en meng de inhoud van een blik blokjes tomaten met een royale hoeveelheid The Spice Club Maroc kruidenmix. Voeg eventueel Sriracha toe als je van pitting houdt.

STAP 3: Bloemkool Marineren

  • Leg de bloemkool op een bakplaat of in een ovenschaal.
  • Giet de bereide tomaten-kruidenmix over de gekookte bloemkool. Zorg ervoor dat alle roosjes goed bedekt zijn met de smaakvolle mix.

STAP 4: Bloemkool Roosteren

  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en rooster de bloemkool gedurende ongeveer 40 minuten, of tot ze knapperig en lichtbruin zijn.

STAP 5: Frisse Knoflook-Citroenyoghurt

  • Terwijl de bloemkool in de oven staat, maak je de frisse knoflook-citroenyoghurt. Meng de Griekse yoghurt en het sap van 1 limoen in een kom.

STAP 6: Sjalot, Chili en Pijnboompitten Bakken

  • Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte sjalot, knoflook, chili en verse koriander toe aan de pan. Bak ze gedurende 2 minuten tot de sjalot zacht is en de koriander knapperig wordt.
  • Voeg dan de pijnboompitten toe en bak ze tot ze goudbruin zijn.

STAP 7: Serveren

  • Verdeel de frisse knoflook-citroenyoghurt op een groot bord.
  • Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en leg deze op het bord met dressing.
  • Besprenkel met tahini dressing en garneer (optioneel) rijkelijk met THE SPICE CLUB TOPPING voor extra smaak & crunch.
  • Serveer direct en snij de bloemkool aan als een taart.

Geniet van deze eenvoudig te maken geroosterde bloemkool met Marokkaanse smaken!

Informatie over zout

We krijgen regelmatig de vraag waarom er geen zout in onze producten zit, maar soms wel los vermeld staat in de recepten. Dit komt doordat iedereen afhankelijk van smaak en gezondheidssituatie zelf moet kunnen kiezen of en hoeveel zout je toevoegt.

Ontdek via de link hoe het verminderen van zoutinname niet alleen kan bijdragen aan jouw gezondheid, maar ook aan je portemonnee.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl