Chicken Picatta

Chicken Picatta

December Deals Korting tot 35%

Recept

Probeer deze heerlijke Chicken Piccata, perfect gekruid met The Spice Club Italian kruidenmix, geserveerd met een romige citroen-kappertjessaus. Snel en eenvoudig te maken!

ingredienten

4 Personen

  • 900 g kipfilets, zonder vel en botten, gevlinderd voor dunnere stukken
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • 120 g bloem
  • 10 eetlepels ongezouten boter
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakte knoflook (van 4-6 teentjes)
  • 360 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel citroenrasp (van 1 citroen), plus extra naar smaak
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • Verse peterselie, gehakt, optioneel

bereiding

Stap 1: Voorbereiden van de kip

  • Kruid de kipfilets met zout, peper en The Spice Club Italian kruidenmix.
  • Haal de kipfilets door de bloem, zorg ervoor dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn. Schud overtollige bloem eraf.

Stap 2: Bak de kip

  • Verhit 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kip toe en bak 3-4 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Bak de kip indien nodig in porties. Haal de kip uit de pan en zet opzij.

Stap 3: Maak de saus

  • Voeg de resterende 2 eetlepels olijfolie toe aan dezelfde pan. Voeg de gehakte sjalot en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet de kippenbouillon erbij en roer goed, zorg ervoor dat je alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan losmaakt. Breng aan de kook.
  • Voeg de citroenrasp, citroensap en kappertjes toe. Laat 5 minuten sudderen totdat de saus iets is ingedikt.

Stap 4: Combineer de kip en saus

  • Voeg de gebakken kip terug in de pan en schep de saus erover. Laat de kip een paar minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 5: Serveer

  • Haal de pan van het vuur en voeg de resterende 8 eetlepels boter toe, roer tot de boter volledig is gesmolten en de saus romig is.
  • Garneer met gehakte peterselie en extra citroenrasp naar smaak.
  • Serveer direct.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl