Chicken Picatta

Chicken Picatta

Recept

Probeer deze heerlijke Chicken Piccata, perfect gekruid met The Spice Club Italian kruidenmix, geserveerd met een romige citroen-kappertjessaus. Snel en eenvoudig te maken!

ingredienten

4 Personen

  • 900 g kipfilets, zonder vel en botten, gevlinderd voor dunnere stukken
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • 120 g bloem
  • 10 eetlepels ongezouten boter
  • 4 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel gehakte knoflook (van 4-6 teentjes)
  • 360 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel citroenrasp (van 1 citroen), plus extra naar smaak
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • Verse peterselie, gehakt, optioneel

bereiding

Stap 1: Voorbereiden van de kip

  • Kruid de kipfilets met zout, peper en The Spice Club Italian kruidenmix.
  • Haal de kipfilets door de bloem, zorg ervoor dat ze aan alle kanten goed bedekt zijn. Schud overtollige bloem eraf.

Stap 2: Bak de kip

  • Verhit 2 eetlepels boter en 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de kip toe en bak 3-4 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Bak de kip indien nodig in porties. Haal de kip uit de pan en zet opzij.

Stap 3: Maak de saus

  • Voeg de resterende 2 eetlepels olijfolie toe aan dezelfde pan. Voeg de gehakte sjalot en knoflook toe en bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
  • Giet de kippenbouillon erbij en roer goed, zorg ervoor dat je alle gebruinde stukjes van de bodem van de pan losmaakt. Breng aan de kook.
  • Voeg de citroenrasp, citroensap en kappertjes toe. Laat 5 minuten sudderen totdat de saus iets is ingedikt.

Stap 4: Combineer de kip en saus

  • Voeg de gebakken kip terug in de pan en schep de saus erover. Laat de kip een paar minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 5: Serveer

  • Haal de pan van het vuur en voeg de resterende 8 eetlepels boter toe, roer tot de boter volledig is gesmolten en de saus romig is.
  • Garneer met gehakte peterselie en extra citroenrasp naar smaak.
  • Serveer direct.

Informatie over zout

We krijgen regelmatig de vraag waarom er geen zout in onze producten zit, maar soms wel los vermeld staat in de recepten. Dit komt doordat iedereen afhankelijk van smaak en gezondheidssituatie zelf moet kunnen kiezen of en hoeveel zout je toevoegt.

Ontdek via de link hoe het verminderen van zoutinname niet alleen kan bijdragen aan jouw gezondheid, maar ook aan je portemonnee.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl