Geroosterde Bloemkool Taco's

Geroosterde Bloemkool Taco's

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Deze geroosterde bloemkooltaco's met avocado crema zijn een heerlijke vegetarische optie vol smaak. Met frisse limoensap en kruidige bloemkool, perfect voor taco-avonden!

ingredienten

4 Personen

Voor de bloemkool taco:

  • 1 grote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • Extra vergine olijfolie, voor besprenkeling
  • 4 tl The Spice Club Mexican kruidenmix
  • Sap van 1 limoen
  • 10 (15 cm) maïs- of bloemtortilla's
  • 2 kopjes rode kool, fijn gesneden
  • ⅓ kopje grofgehakte koriander

Voor de avocado crema:

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 120 ml zure room
  • ½ theelepel zeezout
  • 60 ml vers limoensap (van 1 limoen)
  • ¼ kopje korianderblaadjes

bereiding

Stap 1: Bloemkool roosteren

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  • Bestrooi met The Spice Club Mexican kruidenmix en meng goed door elkaar.
  • Rooster de bloemkool 25-30 minuten, tot deze goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en besprenkel met limoensap.

Stap 2: Avocado crema maken

  • Doe de avocado, knoflook, zure room, zeezout, limoensap en koriander in een blender.
  • Mix tot een gladde crema. Proef en pas zout of limoensap aan naar smaak.

Stap 3: Tortilla's voorbereiden

  • Verwarm de tortilla's kort in een droge koekenpan of in de oven, totdat ze zacht en warm zijn.

Stap 4: Tacos samenstellen

  • Vul elke tortilla met een portie geroosterde bloemkool, rode kool en een flinke lepel avocado crema.
  • Garneer met extra koriander.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl