Peanut Chili Crisp Noodles met knoflook, komkommer en pinda's zorgen voor een heerlijk frisse en pittige maaltijd. Perfect voor een snelle, smaakvolle lunch of diner!
ingredienten
4 Personen
2 el geroosterde pinda’s, fijngehakt
2 tl The Spice Club Chinese five-spice mix
4 teentjes knoflook, geperst
4 el olie
2 el sojasaus
2 tl rijstazijn
2 tl suiker (optioneel)
200g gedroogde udon noedels
1 komkommer, in reepjes gesneden
bereiding
Stap 1: Voorbereiden van de saus
Verhit de olie in een kleine pan op laag vuur. Voeg de geperste knoflook en The Spice Club Chinese five-spice mix toe.
Bak de knoflook en specerijen 2-3 minuten zachtjes, totdat de knoflook goudbruin is en de specerijen geurig zijn. Haal van het vuur.
Roer de sojasaus, rijstazijn en eventueel de suiker door de warme olie en knoflookmix. Zet dit mengsel apart.
Stap 2: Koken van de noedels
Kook de udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel de noedels kort af met koud water om plakken te voorkomen.
Stap 3: Mengen van de noedels
Meng de gekookte noedels met de komkommerreepjes in een grote kom.
Giet de knoflookolie en saus over de noedels en komkommers, en roer goed door zodat alles gelijkmatig bedekt is.
Stap 4: Garneren en serveren
Strooi de fijngehakte geroosterde pinda’s over de noedels voor extra crunch en smaak.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke, smaakvolle noedels!
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.