Deze Chimichurri is een klassiek Argentijns sausje vol frisse kruiden en knoflooksmaak, perfect om bij gegrild vlees of vis te serveren. Met de Garlic Butter Mix van The Spice Club krijgt de chimichurri een extra smaakboost. Ideaal voor bij gerechten zoals skirt steak en andere gegrilde lekkernijen.
ingredienten
4 Personen
1 kleine sjalot, in partjes gesneden
Bosje verse platte peterselie blaadjes
2 teentjes knoflook
2 eetlepels The Spice Club Garlic Butter Mix
1 theelepel versgemalen zwarte peper
150 ml extra vierge olijfolie
50 ml rode wijnazijn
bereiding
Bereid de ingrediënten voor: Plaats de sjalot, peterselie, knoflook en The Spice Club Garlic Butter Mix in een keukenmachine of blender. Pulseer kort om alles fijn te hakken. Let op dat het mengsel grof blijft en niet te glad wordt.
Voeg de zwarte peper, olijfolie en rode wijnazijn toe. Pulseer nog kort zodat alles goed gemengd is, maar behoud een grove textuur.
Proef en breng op smaak: Voeg indien nodig extra zout of zwarte peper toe om de smaak aan te passen.
Serveer direct of laat de chimichurri even staan om de smaken goed te laten mengen. Bewaar eventueel in de koelkast in een luchtdichte pot.
Nieuwe mixen
Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.