The Spice Club Pumpkin Muffins

The Spice Club Pumpkin Muffins

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recept

Geniet van heerlijke The Spice Club Pumpkin Muffins. Met een krokante kruimeltopping en rijke pompoensmaak, een traktatie voor elke gelegenheid!

ingredienten

4 Personen

Ingrediënten voor de Crumb Topping:

  • 100 g bloem
  • 100 g donkere basterdsuiker
  • 4 tl The Spice Club Pumpkin Spice
  • 100 g ongezouten boter, gesmolten

Ingrediënten voor de Muffins:

  • 250 g kristalsuiker
  • 125 ml plantaardige olie
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 grote eieren
  • 400 g pompoen (puree of gekookte blokjes, gepureerd)
  • 250 g bloem
  • 3 el The Spice Club Pumpkin Spice mix
  • 1 tl zout (optioneel)

bereiding

Stap 1: Bereid de Crumb Topping

  • Meng in een kom de bloem, donkere basterdsuiker en 4 tl The Spice Club Pumpkin Spice.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng met een vork tot kruimels ontstaan. Zet apart.

Stap 2: Maak het Muffinbeslag

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinblik in met zachte boter of gebruik cupcakevormpjes.
  • Klop in een grote kom de suiker, olie, vanille-extract en eieren luchtig.
  • Voeg de pompoenpuree toe en meng goed.
  • Zeef de bloem, The Spice Club Pumpkin Spice mix en zout boven de natte ingrediënten. Meng voorzichtig tot alles goed gecombineerd is.

Stap 3: Vul de Muffinvormpjes

  • Verdeel het muffinbeslag gelijkmatig over de muffinvormpjes, vul ze ongeveer tot ¾.
  • Strooi de crumb topping over de muffins.

Stap 4: Bakken

  • Bak de muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de muffins 5 minuten in de bakvorm afkoelen, haal ze dan uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl