The Spice Club Ratatouille

The Spice Club Ratatouille

December Deals Korting tot 35%

Recept

ingredienten

4 Personen

  • 450 g aubergine, in grote blokjes
  • 450 g courgette, in grote blokjes
  • 450 g gele squash, in grote blokjes
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 4 theelepels The Spice Club Maroc kruidenmix
  • 90 ml extra vierge olijfolie, plus extra voor serveren
  • 1 middelgrote gele ui, gehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 tl The spice club Tijm
  • 6 Roma-tomaten, in blokjes
  • 2 grote paprika's, in blokjes
  • ¼ kopje dun gesneden verse basilicum, plus extra voor serveren

bereiding

Stap 1: Voorbereiden van de Groenten

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de aubergine, courgette en gele squash op een bakplaat.
  • Bestrooi met zout, peper, knoflookpoeder en The Spice Club Maroc kruidenmix.
  • Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie en meng goed door elkaar.
  • Rooster de groenten in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn. Roer halverwege om.

Stap 2: Bereiden van de Basis

  • Verhit de resterende 3 eetlepels olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gehakte ui toe en bak tot deze zacht en doorschijnend is, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en tijm toe en bak nog eens 1-2 minuten tot de knoflook geurig is.

Stap 3: Toevoegen van de Tomaten en Paprika's

  • Voeg de in blokjes gesneden Roma-tomaten en paprika's toe aan de pan.
  • Kook alles samen gedurende 10 minuten, tot de tomaten hun sappen hebben vrijgegeven en de paprika's zacht beginnen te worden.

Stap 4: Mengen en Simmeren

  • Voeg de geroosterde aubergine, courgette en gele squash toe aan de pan.
  • Meng alles goed door elkaar en laat op een laag vuur nog eens 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Stap 5: Afwerking en Serveren

  • Roer de dun gesneden basilicum door de ratatouille.
  • Breng op smaak met extra zout en peper naar wens.
  • Serveer warm, besprenkeld met extra olijfolie, the spice club topping (optioneel) en gegarneerd met extra verse basilicum.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl