Chili Con Carne met Mexicaans Bier

Chile con Carne mit mexikanischem Bier

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Deze Chili con Carne, Corona Editie combineert rundergehakt, spek, pompoen en een vleugje bier voor een hartige en kruidige maaltijd. Perfect met frisse toppings zoals avocado en geraspte kaas, geserveerd met tortilla's of rijst.

zutaten

4 Personen

  • 4 rote Chilischoten
  • 100 g Speck, fein gehackt
  • 400 g Kidneybohnen oder braune Bohnen, abgetropft und abgespült
  • 3 große Zwiebeln, gehackt
  • 600 g Hackfleisch
  • 3 Knoblauchzehen, geschält und fein gehackt
  • 4 EL The Spice Club Chili con Carne Gewürzmischung
  • 400 g gewürfelte Tomaten (aus der Dose)
  • 1 Flasche Corona-Bier (oder ein anderes Bier)
  • 1 grüne Paprika, grob gehackt
  • 400 g Süßkartoffel- oder Kürbiswürfel
  • Frische Korianderblätter (optional)
  • 1 Avocado (optional)
  • Geriebener Käse (Cheddar oder Mozzarella)
  • Tortillachips oder Reis (zum Servieren)

vorbereitung

Stap 1: Voorbereiden van de chilipepers

Snijd de chilipepers fijn en zet apart.

Stap 2: Bakken van het spek en de uien

  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur en bak het spek krokant.
  • Voeg de gehakte uien toe en bak ze goudbruin en zacht (ongeveer 5-7 minuten).

Stap 3: Rundergehakt toevoegen

  • Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en bruin.
  • Voeg de gehakte knoflook en The Spice Club Chili con Carne kruidenmix toe en bak dit 2 minuten mee.

Stap 4: Tomaten en bier toevoegen

  • Roer de tomatenblokjes en het bier door het gehaktmengsel en breng het aan de kook.
  • Voeg de gehakte groene paprika & chili pepers toe, zet het vuur laag en laat het 30-40 minuten zachtjes pruttelen.

Stap 5: Zoete aardappel/pompoen en bonen toevoegen

  • Voeg de zoete aardappel of pompoenblokjes toe en laat nog 15-20 minuten doorkoken tot de blokjes zacht zijn.
  • Voeg de kidneybonen of bruine bonen toe in de laatste 5 minuten om ze goed door te warmen.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Stap 6: Serveeropties

  • Serveer de chili con carne met tortillachips of rijst.
  • Voeg optionele toppings toe zoals verse koriander, avocado en/of geraspte kaas.

Tips:

  • Voor een mildere versie: Gebruik minder chilipepers of laat ze weg.

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl