Fried rice met kip gehakt

Gebratener Reis mit Hühnchenhackfleisch

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Geniet van een snelle, voedzame én smaakvolle doordeweekse maaltijd met deze Fried Rice met Kipgehakt. Gekruid met de The Spice Club Indo-mix en verrijkt met een heerlijke zelfgemaakte saus, combineert dit gerecht malse kipgehakt met geurige rijst, knapperige groenten en een pittige twist. Ideaal voor een drukke dag, snel klaar, boordevol smaak en ook nog eens makkelijk aan te passen aan jouw voorkeuren.

zutaten

4 Personen

  • 450 g kipgehakt
  • 4 tl The Spice Club Indo
  • 2 el olijfolie, verdeeld
  • 280 g gekookte jasmijnrijst (diepvries of vers, afgekoeld)
  • 280 g bloemkoolrijst (optioneel)
  • 250 g diepvriesgroenten (bijv. doperwten, wortel, maïs)

Voor de saus:

  • 45 ml kokosaminos of sojasaus met minder zout
  • 30 ml ahornsiroop
  • 30 ml rijstazijn
  • 30 ml chilisaus (zoals sriracha of gochujang)
  • 2 tl sesamolie
  • 3 bosuitjes, in dunne ringen gesneden (wit en groen apart houden)
  • 60 ml water

vorbereitung

Voorbereiden:

  • Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 1 deel rijst op 1,5 deel water, ca. 10 minuten). Laat goed uitdampen en afkoelen — ideaal als je deze stap al eerder op de dag doet.
  • Meng in een kom alle ingrediënten voor de saus: kokosaminos, ahornsiroop, rijstazijn, chilisaus, sesamolie, bosui-wit en water. Zet opzij.

Bakken:

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt toe en bak rul in 5–7 minuten. Voeg The Spice Club Indo toe en roer goed door.
  • Haal het kipgehakt uit de pan en zet apart.
  • Voeg de resterende eetlepel olijfolie toe aan dezelfde pan. Voeg de diepvriesgroenten toe en bak 3–4 minuten tot ze zacht zijn.
  • Voeg de bloemkoolrijst (indien gebruikt) en jasmijnrijst toe. Bak 2–3 minuten mee tot alles goed warm is.
  • Voeg het kipgehakt weer toe aan de pan, samen met de saus. Roer alles goed door en laat nog 2–3 minuten sudderen tot de saus is ingekookt.

Serveren:

  • Garneer met de groene ringen van de bosui. Serveer direct en geniet van deze snelle, kruidige maaltijd!

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl