Geroosterde Bloemkool met Za'atar Dressing

Gerösteter Blumenkohl mit Sa'atar -Dressing

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Dieser geröstete Blumenkohl mit Za'atar-Dressing ist ein einfaches und geschmackvolles Gericht, perfekt für jede Mahlzeit. Der Blumenkohl wird zunächst gekocht und dann goldbraun geröstet. Dieses Gericht wird mit einer cremigen Za'atar-Joghurtsauce und einer frischen Beilage serviert und bietet eine köstliche Kombination aus Texturen und Aromen des Nahen Ostens.

zutaten

4 Personen

Für den Blumenkohl:

  • 1 mittelgroßer Blumenkohl
  • 2 Esslöffel Olivenöl, plus etwas zum Beträufeln
  • 3 Teelöffel The Spice Club Za'atar Mix

Für die Za'atar-Joghurtsauce:

  • 2 Teelöffel Za'atar
  • 3 Esslöffel frisch gepresster Zitronensaft
  • 1 Knoblauchzehe, gerieben oder gehackt
  • 2 Esslöffel Olivenöl
  • 250 ml griechischer Joghurt

Optionale Garnitur:

  • 30 g geschälte Pistazien, grob gehackt
  • 30 g frische Minzblätter, gehackt

vorbereitung

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Bereid de bloemkool voor: Spoel de bloemkool goed af. Snijd de onderkant van de steel vlak af zodat de bloemkool stevig kan staan op een bakplaat. Laat de kern intact en verwijder eventueel overtollige bladeren, maar laat een deel van de bladeren zitten.
  3. Kook de bloemkool: Vul een grote pan met ongeveer 10 cm water en breng het water aan de kook. Plaats de bloemkool voorzichtig in de pan, met de kop naar boven. Dek de pan af en laat de bloemkool 8 minuten op middelhoog vuur sudderen. Haal de bloemkool voorzichtig uit het water met een schuimspaan of tang en plaats deze op een bakplaat met de steel naar beneden. Laat het afkoelen en drogen gedurende ongeveer 15 minuten.
  4. Breng olijfolie en za'atar aan: Besprenkel de afgekoelde bloemkool met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met The Spice Club Za'atar Mix. Zorg ervoor dat de kruidenmix gelijkmatig verdeeld is over de bovenkant en zijkanten.
  5. Rooster de bloemkool: Plaats de bakplaat in de oven en rooster de bloemkool gedurende 25-30 minuten, of totdat hij goudbruin en knapperig is aan de buitenkant.
  6. Maak de za'atar-yoghurtsaus: Meng in een kleine kom de za'atar, citroensap, geraspte knoflook, 2 eetlepels olijfolie en Griekse yoghurt. Roer tot een gladde saus en zet apart.
  7. Serveer de bloemkool: Haal de bloemkool uit de oven en leg deze op een serveerschaal. Sprenkel de za'atar-yoghurtsaus erover of serveer deze apart.
  8. Garneer optioneel met gehakte pistachenoten, verse munt of peterselie.

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl