Pompoen Ratatouille met Courgette & Paprika

Kürbis-Ratatouille mit Zucchini & Paprika

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Dit klassieke Franse ratatouille-recept met verse tomaten, aubergine, courgette en pompoen, op smaak gebracht met Herbes de Provence, is een gezonde, smaakvolle groentestoofpot. Perfect als bijgerecht of hoofdgerecht.

zutaten

4 Personen

  • 800 g reife rote Tomaten (ca. 6 mittelgroße oder 4 große)
  • 450 g Aubergine, in 1,5 cm große Würfel schneiden
  • 1 große rote, orange oder gelbe Paprika, in Stücke geschnitten
  • 1 mittelgroße Zucchini
  • 1 großer gelber Kürbis
  • 6 Esslöffel natives Olivenöl extra
  • 1 mittelgroße gelbe Zwiebel, gehackt
  • 4 Knoblauchzehen, gepresst oder fein gehackt
  • 4 TL The Spice Club Herbes de Provence-Mischung
  • Salz und Pfeffer nach Geschmack
  • Dazu Baguette

vorbereitung

Stap 1: Tomaten bereiden

  • Snijd de tomaten in blokjes en zet apart.
  • Tip als je de schil wilt verwijderen: Snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 30 seconden onder in kokend water. Haal ze eruit, laat afkoelen en verwijder de schil.

Stap 2: Aubergine bakken

  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze tot ze zacht en goudbruin zijn, ongeveer 5-7 minuten. Haal ze uit de pan en zet apart.

Stap 3: Groenten bereiden

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in dezelfde pan en voeg de paprika, courgette en pompoen toe.
  • Bak de groenten tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 5 minuten. Zet apart bij de aubergine.

Stap 4: Ui en knoflook fruiten

  • Voeg de laatste eetlepel olijfolie toe aan de pan en fruit de ui ongeveer 3 minuten tot deze zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut, tot het geurt.

Stap 5: Tomaten en kruiden toevoegen

  • Voeg de gesneden tomaten en 4 tl The Spice Club Herbes de Provence toe aan de pan met de ui en knoflook.
  • Laat het geheel sudderen op laag vuur gedurende 10 minuten.

Stap 6: Groenten combineren

  • Voeg de gebakken aubergine, paprika, courgette en gele squash toe aan de tomatensaus. Roer alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel nog 10-15 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Stap 7: Serveren

  • Breng de ratatouille op smaak met zout en peper. Serveer warm als bijgerecht of als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een stukje knapperig brood.

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl