Dijon Kip met Tomaatjes en Lente-ui

Dijon -Hühnchen mit Tomaten und Frühlingszwiebeln

Top -Angebote

Vorübergehend steigende Rabatte auf beliebte Pakete!

➔ Nutzen Sie jetzt den Vorteil

Rezept

Dijon kip met cherrytomaten, lente-ui en The Spice Club Herbes de Provence. Een smaakvol eenpansgerecht met mosterdsaus, perfect voor een makkelijke maar feestelijke maaltijd.

zutaten

4 Personen

  • 2 el olijfolie
  • 700 g kippendijen, zonder bot en vel, droog gedept
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 lente-uitjes, lichte en witte delen, dun gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geraspt of fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Herbes de Provence
  • 1 el Dijonmosterd
  • 120 ml droge witte wijn
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 15 g koriander, peterselie of basilicum (of een mix), grof gescheurd

vorbereitung

Stap 1
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kippendijen met zwarte peper. Bak de kip 4–5 minuten per kant tot goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.

Stap 2
Voeg in dezelfde pan de lente-ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Roer de Herbes de Provence en de Dijonmosterd erdoor en laat kort meebakken.

Stap 3
Blus af met de witte wijn en roer de aanbaksels los. Voeg de cherrytomaten toe en laat 5 minuten sudderen tot ze zacht worden.

Stap 4
Leg de kip terug in de pan, dek af en laat 10–12 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.

Stap 5
Bestrooi voor het serveren met koriander, peterselie of basilicum.

Informationen zum Thema Salz

Bei The Spice Club fügen wir unseren Produkten kein Salz hinzu, weil wir 100 % reine Zutaten anbieten möchten, frei von billigen Füllstoffen wie Salz und Zucker.

Wenn Sie Ihre Gerichte salzen möchten, können Sie das natürlich tun. Mit unseren Mischungen können Sie Ihre Salzaufnahme je nach Geschmack und gesundheitlichen Vorlieben steuern.

Kontakt

Haben Sie eine Frage? Schreiben Sie uns eine E-Mail an info@thespiceclub.nl