Jerk Chicken uit de Oven

Heckershuhn aus dem Ofen

In diesem Rezept

Produkte in diesem Rezept & Angebote bis zu 25% Rabatt

Rezept

Genießen Sie ein geschmackvolles jamaikanisches Erlebnis mit diesem Rezept für Jerk Chicken mit Reis und Bohnen. Mit würziger Jerk-Marinade, saftigen Hähnchenschenkeln und cremiger Kokossauce ist dieses Gericht eine wahre Geschmacksexplosion. Perfekt für Liebhaber scharfer Speisen!

zutaten

4 Personen

  • 4 Hähnchenschenkel
  • 200 g Kidneybohnen
  • 1 Zwiebel
  • 4 Frühlingszwiebeln
  • 2 Esslöffel Gewürz-Thymian
  • 50 ml Wasser
  • 2 Esslöffel Spice Club Chiliflocken
  • 10 Knoblauchzehen
  • 400 ml Kokosmilch
  • 100 g Kokoscreme
  • 600 g Reis
  • 2 TL Spice Club Pimentpulver
  • 2 TL Spice Club-Zwiebelpulver
  • 3 TL Spice Club-Knoblauchpulver
  • 1 EL brauner Zucker
  • 1 TL Gewürzkeule Muskatnuss
  • 1 EL Apfelessig
  • 1 EL Sojasauce
  • 1 Limette
  • Pflanzenöl

vorbereitung

  1. Maak de jerk marinade door de ui, lente-ui, tijm, water, chilivlokken, knoflook, pimentpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, bruine suiker, nootmuskaat, appelciderazijn, sojasaus en het sap van de limoen in een blender te mengen tot een gladde massa.
  2. Snijd de kippenbouten in en marineer ze royaal met de jerk marinade. Laat minstens 1 uur marineren, bij voorkeur 's nachts.
  3. Verhit wat plantaardige olie in een pan en bak de gemarineerde kippenbouten goudbruin en gaar.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Voeg de kidneybonen, kokosmelk en roomkokos toe aan de kip en laat sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  6. Serveer de jerk chicken met rijst en bonen, gegarneerd met extra lente-ui en eventueel wat partjes limoen. Geniet ervan!

Das Set der Küche Essentials