1-pans Tofu met broccoli rijst

1-Pans Tofu with broccoli rice

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Enjoy these tasteful 1-pan tofu with broccoli and rice, seasoned with garlic, ginger and a delicious peanut sauce. A simple and nutritious dish for every evening.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk verse gember (5cm), geraspt
  • 300 g langkorrelige witte rijst, gespoeld
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie, plus extra voor serveren
  • 4 theelepels The Spice Club Indo kruidenmix
  • 2 eetlepels sojasaus, plus extra voor serveren
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel chilisaus of chili crisp, plus extra voor serveren
  • 400-450 g extra stevige tofu, in blokjes van 1,5 cm gesneden
  • 340 g kleine broccoliroosjes (ongeveer 6 kopjes)
  • Korianderblaadjes en zachte stelen (optioneel, voor serveren)

preparation

Step 1: Preparation

  • Verhit de sesamolie in een grote diepe pan of wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en geraspte gember toe. Bak 1-2 minuten tot ze geurig zijn.

Step 2: Prepare the sauce

  • Meng in een kleine kom de sojasaus, pindakaas en chilisaus. Roer tot een gladde saus.

Step 3: Add the rice

  • Voeg de gespoelde rijst toe aan de pan en bak 2 minuten, zodat de rijst licht geroosterd wordt.
  • Voeg de The Spice Club Indo kruidenmix toe en roer goed door.
  • Voeg de saus toe aan de pan met rijst, gevolgd door water (zie aanwijzingen op de rijst verpakking . Roer goed door.

Step 4: Cook the tofu and broccoli

  • Leg de tofu blokjes bovenop de rijst en verdeel de broccoliroosjes erover.
  • Zet een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 18-20 minuten sudderen tot de rijst gaar is en het water is opgenomen. Voeg eventueel water toe als de rijst aanbakt.

Step 5: Serve

  • Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten rusten.
  • Serveer de tofu met broccoli en rijst direct uit de pan. Besprenkel met extra sesamolie en sojasaus naar smaak.
  • Garneer met verse korianderblaadjes, the spice club poke en extra chilisaus, indien gewenst.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl