5 spice Chicken met Rijst

5 spice Chicken met Rijst

Recipe

Probeer dit heerlijke recept voor gegrilde 5 spice kippendijen, gemarineerd in een smaakvolle mix van knoflook, gember, chilipasta en de unieke Chinese 5 spice kruiden. Perfect met rijst!

ingredients

4 persons

  • 600 g kippendijen
  • 1 limoen, uitgeperst
  • 1 el vissaus
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el The Spice Club Chinese 5 Spice mix
  • 2 tl sambal oelek (of andere hete chilipasta)
  • 2 tl verse gember, geraspt
  • 1 tl sojasaus
  • Rijst (gekookt, om erbij te serveren)

preparation

Stap 1: Marinade Maken en rijst koken

  • Meng in een kom het limoensap, vissaus, geperste knoflook, rijstazijn, The Spice Club Chinese 5 Spice mix, sambal oelek, geraspte gember en sojasaus.
  • Kook de rijst volgens instructies op de verpakking

Stap 2: Kippendijen Marineren

  • Voeg de kippendijen toe aan de marinade en zorg dat de kip volledig bedekt is. Dek de kom af en laat de kip minimaal 30 minuten (bij voorkeur 2 uur) marineren in de koelkast.

Stap 3: Grillen

  • Verwarm de grill of grillpan op middelhoog vuur.
  • Haal de kip uit de marinade en gril de kippendijen aan beide kanten in 6-8 minuten goudbruin en gaar, totdat de interne temperatuur 75°C bereikt.

Stap 4: Serveren

  • Serveer de gegrilde 5 spice kip met gekookte rijst.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl