Bloemkool taco's met avocado creme

Cauliflower tacos with avocado cream

Recipe

Deze geroosterde bloemkooltaco's met avocado crema zijn een heerlijke vegetarische optie vol smaak. Met frisse limoensap en kruidige bloemkool, perfect voor taco-avonden!

ingredients

4 Persons

Voor de bloemkool taco:

  • 1 grote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • Extra vergine olijfolie, voor besprenkeling
  • 4 tl The Spice Club Mexican kruidenmix
  • Sap van 1 limoen
  • 10 (15 cm) maïs- of bloemtortilla's
  • 2 kopjes rode kool, fijn gesneden
  • ⅓ kopje grofgehakte koriander

Voor de avocado crema:

  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 120 ml zure room
  • ½ theelepel zeezout
  • 60 ml vers limoensap (van 1 limoen)
  • ¼ kopje korianderblaadjes

preparation

Stap 1: Bloemkool roosteren

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  • Bestrooi met The Spice Club Mexican kruidenmix en meng goed door elkaar.
  • Rooster de bloemkool 25-30 minuten, tot deze goudbruin en knapperig is. Haal uit de oven en besprenkel met limoensap.

Stap 2: Avocado crema maken

  • Doe de avocado, knoflook, zure room, zeezout, limoensap en koriander in een blender.
  • Mix tot een gladde crema. Proef en pas zout of limoensap aan naar smaak.

Stap 3: Tortilla's voorbereiden

  • Verwarm de tortilla's kort in een droge koekenpan of in de oven, totdat ze zacht en warm zijn.

Stap 4: Tacos samenstellen

  • Vul elke tortilla met een portie geroosterde bloemkool, rode kool en een flinke lepel avocado crema.
  • Garneer met extra koriander.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl