Eenvoudige Chinese 5 Spice Curry

Simple Chinese 5 Spice Curry

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This Easy Chinese chicken curry combines tender chicken, fresh pineapple and bell pepper with a tasteful Chinese Five-Spicemix. Perfect with basmati rice!

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 250g basmatirijst
  • 500g kippendijen zonder vel en bot, in hapklare stukjes gesneden
  • 3 el sojasaus
  • 1 el maïzena
  • 4 tl The Spice Club Chinese five-spice mix
  • 1 el olie
  • 2 uien, grof gesneden
  • 1 el fijn geraspte gember
  • 1 el fijn geraspte knoflook
  • 500ml kippenbouillon
  • 200g verse ananasstukjes
  • 200 gr champignons of shitakes
  • 2 paprika’s, grof gesneden

preparation

Step 1: Preparing the chicken

  • Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de kippendijen in een kom met de sojasaus, maïzena en The Spice Club Chinese five-spicemix. Laat dit 10-15 minuten marineren.

Step 2: Surcharge of the chicken

  • Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze 5-7 minuten tot de stukjes goudbruin en gaar zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Step 3: Baking the vegetables

  • In dezelfde pan, voeg indien nodig wat extra olie toe, en bak de uien, gember en knoflook 3-4 minuten tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg de gesneden paprika’s toe en bak deze 2-3 minuten mee tot ze beginnen te verzachten.

Step 4: Make curry

  • Giet de kippenbouillon in de pan en voeg de ananasstukjes en champignons of shitakes toe. Breng aan de kook en laat 5-7 minuten zachtjes koken, zodat de smaken goed vermengen.
  • Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan en roer door. Laat nog 2-3 minuten zachtjes koken.

Step 5: Serve

  • Serveer de Chinese chicken curry over de gekookte basmatirijst en geniet van een heerlijke, snelle maaltijd.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl