Easy Chana Masala

Easy Chana Masala

Recipe

Maak een heerlijke easy chana masala met kikkererwten, tomaten en garam masala. Een smaakvolle, kruidige vegetarische curry, perfect voor een snelle en gezonde maaltijd.

ingredients

4 persons

  • 1 el plantaardige olie of olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tl The Spice Club Garam Masala
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 5 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 2 rode pepers, zeer fijngehakt
  • 20g verse koriander, fijngehakt (bewaar wat voor garnering)
  • 400g blik kikkererwten, uitgelekt
  • 2 x 400g blik gehakte tomaten
  • 1–3 tl kristalsuiker, naar smaak (optioneel)
  • 1–2 el citroensap, naar smaak

preparation

Stap 1: Fruit de ui en kruiden

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze 5 minuten tot ze zacht en licht goudbruin is.
  • Voeg de geperste knoflook, geraspte gember, fijngehakte rode pepers en garam masala toe. Roer alles goed door en bak 2-3 minuten, zodat de kruiden hun aroma’s vrijgeven.

Stap 2: Voeg de kikkererwten en tomaten toe

  • Voeg de uitgelekte kikkererwten en gehakte tomaten toe aan de pan. Roer goed door en breng alles aan de kook.

Stap 3: Sudderen en op smaak brengen

  • Zet het vuur laag en laat de chana masala 20 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door en voeg naar smaak suiker en citroensap toe. Dit helpt om de zoetzure balans van het gerecht te optimaliseren.

Stap 4: Serveer en garneer

  • Roer de fijngehakte koriander door de chana masala. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de chana masala in kommen en garneer met wat extra korianderblaadjes.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl