Gegrilde Texas Kip

Gegrilde Texas Kip

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Texas Chicken, malse kipdrumsticks en dijen in een kruidige marinade met citrus, gedroogde chili en The Spice Club American Rub. Perfect uit de oven of van de barbecue, boordevol Tex-Mex smaak!

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

Voor de marinade:

  • 6 teentjes knoflook, gepeld
  • 1 kleine gele ui, gehalveerd
  • 3 gedroogde guajillopepers, zonder zaadjes
  • 2 gedroogde pasillapepers, zonder zaadjes
  • 4 el The Spice Club American Rub
  • 120 ml grapefruitsap of vers sinaasappelsap (van 1 grapefruit of 2 sinaasappels)
  • 120 ml limoensap (van ca. 4 limoenen)

Voor de kip:

  • 1,4 kg kipdrumsticks en dijen (met bot en vel)
  • 2 el olie
  • ½ bos verse koriander (blad en malse stelen)
  • 3 limoenen, in partjes

Heerlijk met Mexicaanse rijst, maïskolven of frisse koolsalade erbij.

preparation

Marinade maken
Week de guajillo- en pasillapeper 10 minuten in heet water tot ze zacht zijn. Doe ze daarna samen met knoflook, ui, American Rub, grapefruit-/sinaasappelsap en limoensap in een blender. Mix tot een gladde marinade.

Kip marineren
Doe de kip in een grote schaal. Giet de marinade erover, zorg dat alle stukken goed bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 2 uur (liefst een nacht) in de koelkast marineren.

Kip bereiden

  • Oven: Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kip op een bakplaat of in een ovenschaal, bestrijk met olie en rooster 40–45 minuten tot de kip goudbruin en gaar is.
  • Grill/BBQ: Verhit de grill of barbecue. Bestrijk de kip met olie en gril 25–30 minuten, regelmatig kerend, tot de kip gaar en licht verkoold is.

Serveren
Bestrooi de kip met koriander en serveer met partjes limoen.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl