Groene Curry met Zalm

Groene Curry met Zalm

Recipe

Dit gerecht combineert de rijke smaken van kokosmelk en Thaise kruiden met de delicate textuur van zalm, resulterend in een smaakvolle en voedzame maaltijd. Serveer met uw favoriete rijstsoort voor een complete ervaring.

ingredients

4 Persons

Voor de curry:

  • 4 zalmfilets van elk ongeveer 100 gram, zonder huid
  • 1 blik kokosmelk (400 ml), goed geschud
  • 4 theelepels The Spice Club Thai Mix
  • 1 eetlepel vers limoensap (van ongeveer 1 limoen)
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 kleine ui, in halve ringen van 1 cm dik gesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes van 1 cm breed gesneden
  • 1 groene paprika, in reepjes van 1 cm breed gesneden

Voor serveren:

  • Gekookte rijst naar keuze
  • 4 bosuitjes, dun gesneden
  • Verse koriander, fijngehakt
  • The spice club Poke of Coco & Hazel Topping (optioneel ter garnering)

preparation

Voorbereiding:

Bestrooi de zalmfilets aan beide zijden versgemalen zwarte peper. Zet apart.

Currybasis bereiden:

Verhit een grote pan op middelhoog vuur en voeg de kokosmelk toe. Breng zachtjes aan de kook.

Voeg de The Spice Club Thai Mix toe aan de kokosmelk en roer goed door. Laat het mengsel enkele minuten sudderen zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.

Aromaten en groenten toevoegen:

Voeg het limoensap, de geraspte gember en de vissaus toe aan de pan. Roer goed door.

Doe de gesneden ui, rode paprika en groene paprika in de pan. Laat het geheel ongeveer 5-7 minuten sudderen, of totdat de groenten zacht beginnen te worden.

Zalm toevoegen:

Leg de gekruide zalmfilets voorzichtig in de pan met de curry. Zorg ervoor dat de filets gedeeltelijk ondergedompeld zijn in de saus.

Dek de pan af en laat de zalm ongeveer 10 minuten sudderen, of totdat de vis net gaar is en gemakkelijk uit elkaar valt.

Serveren:

Schep de gekookte rijst op borden of in kommen.

Leg op elke portie een zalmfilet en schep de groenten en currysaus eromheen.

Garneer met dun gesneden bosuitjes, fijngehakte koriander en met the spice club poke of coco & hazel topping.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl