Kip Paprika met Rijst

Chicken pepper with rice

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This delicious and creamy chicken dish is a tasteful treat. Juicy pieces of chicken are seasoned with The Spice Club chicken herbs and baked until they are cooked. Then a delicious creamy pepper sauce is made with red peppers, garlic, low -fat milk, and cream cheese. This sauce is poured over the boiled rice and chicken, creating a delicious meal. Follow the steps below to effortlessly prepare this dish.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 200 g bruine of witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 2 rode paprika's, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 120 ml magere melk
  • 120 g roomkaas
  • 2 tl Spice Club Chicken · BESTEL 🛍️
  • The Spice Club Topping (Optioneel ter garnering) · BESTEL 🛍️

preparation

Step 1: Cooking rice

  • Begin met het koken van 200 gram bruine of witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet de gekookte rijst opzij terwijl je de rest van de maaltijd bereidt.

Step 2: Prepare chicken

  • Snijd 400 gram kipfilet in hapklare stukjes.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipstukjes tot ze volledig gaar en goudbruin zijn. Voeg 2 theelepels The Spice Club Chicken toe voor smaak en bak 1-2 minuten mee.
  • Haal de gekookte kip uit de pan en leg deze opzij voor later gebruik.

Step 3: Prepare paprika sauce

  • In dezelfde koekenpan voeg je de in stukjes gesneden rode paprika's en fijngehakte knoflook toe. Voeg ook 120 ml water toe
  • Bak de paprika's en knoflook gedurende 2-3 minuten, tot de paprika's iets zachter worden.

Step 4: Make paprika sauce

  • Haal de paprika's en knoflook uit de pan en doe ze in een blender of een magic bullet.
  • Voeg ook 120 ml magere melk, 120 gram roomkaas en 2 theelepels The Spice Club Chicken kruiden toe aan de blender.
  • Blend alles tot je een gladde saus hebt. Als je geen blender hebt, ga dan direct naar de volgende stap

Step 5: Heat sauce

  • Giet de romige paprikasaus terug in de koekenpan en laat deze een paar minuten sudderen op laag vuur, zodat de saus goed warm wordt en indikt.

Step 6: Serve

  • Verdeel de gekookte rijst over 4 borden.
  • Leg de gebakken kipstukjes boven op de rijst op elk bord.
  • Giet de romige paprikasaus gelijkmatig over de kip en rijst op alle borden.

Step 7: Garnish

  • Voor extra smaak, garneer elk gerecht met The Spice Club Topping.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl