Italiaanse kipballetjes met champignons in rode wijnsaus

Italiaanse kipballetjes met champignons in rode wijnsaus

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recipe

Smeuïge kipgehaktballetjes in een rijke saus van champignons, ui en droge Marsala (of rode wijn), op smaak gebracht met onze Pasta Perfection mix. Comfort food met een mediterrane twist!

ingredients

4 Persons

  • 2 grote gele uien (ca. 600 g totaal), fijngesneden
  • 40 g paneermeel
  • 300 ml droge Marsala (of rode wijn)
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • 4 el The Spice Club Pasta Perfection mix
  • 450 g kipgehakt
  • 450 g champignons (witte of kastanje), in plakjes
  • 2 el bloem
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
  • Heerlijk met pasta of een stuk rustiek brood.

preparation

Stap 1 – Gehaktballetjes maken:

Meng in een kom het kipgehakt met ½ van de fijngesneden ui, paneermeel en 2 el Pasta Perfection mix. Draai er kleine balletjes van (ca. 20 stuks).

Stap 2 – Balletjes bakken:

Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de balletjes in 6–8 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.

Stap 3 – Ui en champignons bakken:

Voeg opnieuw 2 el olijfolie toe aan de pan. Bak de resterende ui en alle champignons 8–10 minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn. Strooi de bloem erover en bak 1 minuut mee.

Stap 4 – Saus maken:

Blus af met de Marsala (of rode wijn), roer goed door en laat even inkoken. Voeg 2 el Pasta Perfection mix toe. Doe de kipballetjes terug in de pan en laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot alles gaar is en de saus iets is ingedikt.

Stap 5 – Serveren:

Bestrooi met verse peterselie en serveer direct. Heerlijk met aardappelpuree, pasta of een stuk rustiek brood.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl