Kip kerrie schotel met chasew

Kip kerrie schotel met chasew

Recipe

Deze smaakvolle kip met cashewnoten en rode paprika combineert malse kipfilet met knapperige noten en de zoetheid van paprika, verrijkt met de aromatische The Spice Club Chicken Curry mix. De saus met sojasaus, oestersaus en vissaus geeft dit gerecht een authentieke Oosterse twist. Perfect voor een snelle, maar bijzondere doordeweekse maaltijd. Probeer dit heerlijke gerecht vandaag nog en laat je verrassen door de rijke smaken van The Spice Club!

ingredients

4 Persons

  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 100 gram cashewnoten, gebrand en ongezouten
  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 bosuitjes, in grove stukken
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 4 theelepels The Spice Club Chicken Curry mix

preparation

Kip bakken:

  • Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Ui, knoflook en paprika fruiten:

  • In dezelfde pan, fruit de grof gesnipperde ui en fijngehakte knoflook tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de reepjes rode paprika toe en bak deze 3-4 minuten mee tot ze zacht worden.

Kruiden toevoegen:

  • Strooi de The Spice Club Chicken Curry mix over het ui-paprika mengsel en bak kort mee tot de geuren vrijkomen.

Bosui en cashewnoten:

  • Voeg de grove stukken bosui en de gebrande cashewnoten toe aan de pan en roerbak kort voor extra smaak en een knapperige textuur.

Saus maken:

  • Roer de sojasaus, oestersaus en vissaus door het mengsel en laat kort inkoken. Voeg daarna de gebakken kip terug in de pan en schep alles goed om zodat de kip de smaken opneemt.

Serveren:

  • Serveer de kip met cashewnoten en rode paprika direct, eventueel met rijst of noedels. Garneer met wat extra bosui voor een frisse bite.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl