Kip Kokos Kerrie met Rijst & Mango

Kip Kokos Kerrie met Rijst & Mango

Recipe

Deze Kip Kerrie met Rijst is een smaakvolle combinatie van romige kokosmelk, sappige kipfilet en frisse groenten. De optionele toevoeging van mango en ananas zorgt voor een heerlijke zoete twist die perfect samengaat met de kruidige Chicken Curry Mix van The Spice Club. Dit gerecht is een gemakkelijke en gezonde keuze voor een doordeweekse maaltijd!

ingredients

4 persons

  • 400 g kipfilet, in stukjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 450 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 4 theelepels The Spice Club Chicken Curry Mix
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 rijpe mango, geschild en in blokjes gesneden
  • Rijst, gekookt volgens de verpakking
  • Optioneel ter garnering: Verse koriander & limoen

preparation

Kook de rijst

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, dek af en houd warm.

Bak de kip

  • Verhit een grote pan of wok op middelhoog vuur met een scheutje olie.
  • Voeg de stukjes kipfilet toe en bak deze rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Fruit de ui en knoflook

  • Voeg in dezelfde pan de fijngesnipperde ui en knoflook toe. Bak 2-3 minuten tot ze zacht en geurig zijn.

Voeg de groenten toe

  • Voeg de blokjes rode paprika en sperziebonen toe aan de pan. Roer goed door en bak 5 minuten tot de groenten beginnen te garen.

Specerijen toevoegen

  • Strooi de The Spice Club Chicken Curry Mix over de groenten en roer het goed door. Bak 1-2 minuten om de specerijen te laten bloeien.

Maak de saus

  • Strooi de bloem over het groentenmengsel en roer goed door.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer tot een gladde saus ontstaat. Breng de saus aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn en de saus is ingedikt.

Voeg de kip en mango toe

  • Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan en roer het door de saus.
  • Voeg als laatste de blokjes mango toe (indien gebruikt) en verwarm 1-2 minuten, zodat de mango warm is maar zijn structuur behoudt.

Serveer

  • Schep de kip kerrie over een bedje van warme rijst.
  • Garneer eventueel met verse koriander of een schijfje limoen voor een frisse touch.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl