Kip Kokos Kerrie met Rijst & Mango

Chicken coconut curry with rice and mango

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This Chicken curry with rice Is a tasteful combination of creamy coconut milk, juicy chicken fillet and fresh vegetables. The optional addition of mango and pineapple provides a delicious sweet twist that goes together perfectly with the spicy chicken curry mix of The Spice Club. This dish is an easy and healthy choice for a weekday meal!

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 400 g kipfilet, in stukjes gesneden
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 450 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 4 theelepels The Spice Club Chicken Curry Mix
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 rijpe mango, geschild en in blokjes gesneden
  • Rijst, gekookt volgens de verpakking
  • Optioneel ter garnering: Verse koriander & limoen

preparation

Cook the rice

  • Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, dek af en houd warm.

Bake the chicken

  • Verhit een grote pan of wok op middelhoog vuur met een scheutje olie.
  • Voeg de stukjes kipfilet toe en bak deze rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Fry the onion and garlic

  • Voeg in dezelfde pan de fijngesnipperde ui en knoflook toe. Bak 2-3 minuten tot ze zacht en geurig zijn.

Add the vegetables

  • Voeg de blokjes rode paprika en sperziebonen toe aan de pan. Roer goed door en bak 5 minuten tot de groenten beginnen te garen.

Add spices

  • Strooi de The Spice Club Chicken Curry Mix over de groenten en roer het goed door. Bak 1-2 minuten om de specerijen te laten bloeien.

Make the sauce

  • Strooi de bloem over het groentenmengsel en roer goed door.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk toe en roer tot een gladde saus ontstaat. Breng de saus aan de kook en zet het vuur laag. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten zacht zijn en de saus is ingedikt.

Add the chicken and mango

  • Voeg de gebakken kip weer toe aan de pan en roer het door de saus.
  • Voeg als laatste de blokjes mango toe (indien gebruikt) en verwarm 1-2 minuten, zodat de mango warm is maar zijn structuur behoudt.

Serving

  • Schep de kip kerrie over een bedje van warme rijst.
  • Garneer eventueel met verse koriander of een schijfje limoen voor een frisse touch.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl