Kippendij met Limoen

Kippendij met Limoen

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Deze kippendijen met limoen zijn vol van smaak dankzij een kruidige mix van The Spice Club Chicken kruiden, knoflook en citroen. Perfect voor een snelle, smaakvolle maaltijd!

ingredients

4 persons

  • 120 g bloem (voor het bedekken)
  • 4 kippendijen, zonder vel en bot (ongeveer 170 g per stuk)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 tl The Spice Club Chicken kruidenmix
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 2 fijngehakte knoflook
  • 1 citroenschil geraspt
  • 3 eetlepels citroensap
  • 120 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels ongezouten boter

preparation

Stap 1: Kippenbedekking

  • Meng de bloem met de chicken kruidenmix in een kom
  • Bestrooi de kippendijen met bloem en The Spice Club Chicken kruidenmix. Zorg ervoor dat de kip goed bedekt is.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

Stap 2: Kippen bakken

  • Bak de kippendijen ongeveer 4-5 minuten per kant, tot ze goudbruin zijn.
  • Haal de kip uit de pan en zet apart.

Stap 3: Aromatische basis

  • Voeg de sjalotten en knoflook toe aan dezelfde pan en bak 1-2 minuten tot ze geurig zijn.
  • Voeg de citroenrasp en citroensap toe en roer goed door.

Stap 4: Saus maken

  • Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de saus 3-4 minuten sudderen en voeg dan de boter toe om de saus romig te maken.

Stap 5: Serveren

  • Doe de kippendijen terug in de pan en laat ze nog 2-3 minuten sudderen in de saus. Zorg ervoor dat de kip goed gaar is.
  • Serveer met de saus erover, en eventueel extra citroensap naar smaak.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl