Parel Couscous met Merguez Worstjes & Granaatappel

Parel Couscous met Merguez Worstjes & Granaatappel

December Deals Korting tot 35%

Recipe

Deze parel couscous bowl met merguez, granaatappel en za'atar combineert rijke smaken met een frisse yoghurtsaus en munt. Een gezond en heerlijk gerecht!

ingredients

4 persons

  • 300 g parel couscous
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 600 g merguez worstjes
  • 2 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 citroen (2 el citroensap)
  • 3 tl The Spice Club za'atar, plus extra voor garnering
  • 150 g granaatappelpitjes
  • Bosje grofgehakte munt
  • 4 bosuitjes, dun gesneden, verdeeld
  • 1 komkommers, in dunne plakjes

preparation

Stap 1: Bereid de parel couscous

  • Kook de parel couscous volgens de instructies op de verpakking in water. Giet af en zet apart.

Stap 2: Bak de merguez

  • Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de merguez toe en bak het vlees, breek het in stukjes, totdat het bruin en gaar is, ongeveer 8-10 minuten. Haal van het vuur en zet apart.

Stap 3: Maak de knoflook-yoghurtsaus

  • Meng de Griekse yoghurt, de geraspte knoflook, 1 el citroensap, 2 tl za'atar en een snufje zout in een kleine kom. Roer goed door en zet in de koelkast totdat je klaar bent om te serveren.

Stap 4: Meng de salade

  • Voeg de gekookte parel couscous, granaatappelpitjes, ¼ kop gehakte munt, de helft van de bosuitjes en de komkommerschijfjes samen in een grote kom. Giet de resterende 1 el citroensap en 2 el olijfolie erbij.

Stap 5: Serveren

  • Verdeel de parel couscous salade over kommen en voeg de gebakken merguez toe. Schep een lepel van de knoflook-yoghurtsaus op elke kom.
  • Garneer met de overgebleven bosuitjes, extra muntblaadjes, en strooi er nog wat extra za'atar over voor extra smaak. Breng optioneel op smaak met zout en peper en meng alles goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl