Pasta Alla Vodka met Ricotta

Pasta Alla Vodka with Ricotta

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Enjoy this creamy pasta all vodka with crispy bacon, a touch of vodka and soft ricotta. A delicious dish that is perfect for an evening of comfort food!

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200g bacon of spekjes, grof gehakt
  • 4 tl The Spice Club Pasta Perfection mix
  • 4 grote teentjes knoflook, geplet maar heel gelaten
  • 1 ui, fijngehakt
  • 5 eetlepels tomatenpuree
  • 100 ml wodka (afhankelijk van hoe boozy je het wilt)
  • 450 g fusilli of penne
  • 250 ml kookroom (light)
  • 100 g Pecorino Romano of Parmezaan, fijn geraspt
  • 250 g ricotta

preparation

Step 1: Baking the bacon and garlic

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte bacon toe en bak deze tot hij goudbruin en knapperig is, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de knoflook en The Spice Club Pasta Perfection mix toe en bak dit 1-2 minuten mee, tot de knoflook geurig is.

Step 2: Add onions and tomato puree

  • Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht en glazig zijn.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en laat dit ongeveer 2 minuten meebakken om de smaken goed te ontwikkelen.

Step 3: Add vodka and cream

  • Schenk de wodka in de pan en laat dit 2-3 minuten inkoken, zodat de alcohol voor een groot deel verdampt.
  • Roer daarna de kookroom erdoor en laat de saus zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich goed vermengen.

Step 4: Cook the pasta

  • Kook ondertussen de fusilli of penne volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af, maar bewaar ongeveer een kopje van het pastawater.

Step 5: Merge sauce and pasta

  • Voeg de geraspte Pecorino of Parmezaan toe aan de saus en roer goed door. Voeg vervolgens de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar. Voeg een beetje van het pastawater toe als de saus te dik is.

Step 6: Add and serve ricotta

  • Schep de ricotta in de pan en meng dit voorzichtig door de pasta. Zorg dat de ricotta lichtjes door de saus wordt opgenomen.
  • Serveer de pasta all vodka direct en garneer met 2 of 3 lepels ricotta en eventueel nog wat gerapste kaas.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl