Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Authentieke pasta carbonara met een romige saus van eidooiers en Pecorino Romano, verrijkt met knapperige guanciale en The Spice Club Italian kruidenmix. Een smaakvolle Italiaanse klassieker voor een heerlijke maaltijd.

ingredients

4 persons

  • 340 gram spaghetti, bucatini of fettuccine
  • 4 theelepels The Spice Club Italian kruidenmix
  • 5 grote eidooiers
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt, plus extra voor serveren
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 115 gram spek, in blokjes gesneden
  • The Spice Club Topping (optioneel ter garnering)
  • Zout en peper naar smaak

preparation

Stap 1: Pasta Koken

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de pasta toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Bewaar 1 kopje kookvocht en giet de pasta af.

Stap 2: Kaas en Eieren Mengen

  • Terwijl de pasta kookt, meng je in een kom de eidooiers, geraspte kaas en The Spice Club Italian kruidenmix. Roer goed door en zet apart.

Stap 3: Guanciale/Pancetta Bakken

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de spekjes toe en bak tot het krokant en goudbruin is, ongeveer 5-7 minuten.
  • Haal de pan van het vuur.

Stap 4: Pasta en Saus Samenvoegen

  • Voeg de afgegoten pasta toe aan de pan met de gebakken spekjes en roer goed door zodat de pasta bedekt is met het vet.
  • Giet een klein beetje van het bewaarde kookvocht bij de pasta en roer goed door.
  • Voeg het eier-kaasmengsel toe en roer snel door de hete pasta, waardoor een romige saus ontstaat. Voeg indien nodig meer kookvocht toe om de saus te verdunnen.

Let op: Als de spaghetti te veel is afgekoeld, bindt de saus niet, maar als de spaghetti te heet is gaan de eieren stollen. Zet de pan daarom niet meer terug op het vuur.

Stap 5: Serveren

  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pasta carbonara direct, bestrooid met extra geraspte kaas en een beetje The Spice Club Topping

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl