Piri-piri kip met gestampte zoete aardappelen & broccoli

Piri-piri kip met gestampte zoete aardappelen & broccoli

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Heerlijke piri-piri chicken met geplette zoete aardappelen en knapperige broccoli. Een smaakvolle en gezonde maaltijd vol kruiden, perfect voor het hele gezin!

ingredients

4 persons

  • 3 grote zoete aardappelen (ongeveer 900 g), geschild en in grove stukken gesneden
  • Olijfolie, om te besprenkelen
  • 6-8 kippendijen, met vel
  • 2 rode uien, in partjes gesneden
  • 4 tl The Spice Club Piri Piri Mix
  • 300 g bimi of broccoli in roosjes

preparation

Stap 1: Voorbereiden van de oven

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier.

Stap 2: Bereid de zoete aardappelen & kip

  • Leg de stukken zoete aardappel op de helft van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie.
  • Leg de kippendijen en rode uienpartjes op de andere helft van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en wrijf de kippendijen in met 4 tl The Spice Club Piri Piri Mix.
  • Rooster de kip samen met de aardappelen voor ongeveer 35-40 minuten, totdat de kip goudbruin en gaar is.

Stap 3: Bereid de broccoli

  • Kook de bimi of broccoli in een pan met water voor ongeveer 5-7 minuten, totdat de roosjes zacht maar nog knapperig zijn. Giet af.

Stap 4: Smashed zoete aardappelen

  • Zodra de zoete aardappelen gaar zijn, haal ze uit de oven en plet ze licht met een vork of pureestamper. Besprenkel met een beetje extra olijfolie voor een romige textuur.

Stap 5: Serveren

  • Verdeel de geplette zoete aardappelen en de geroosterde kip en uien over de borden. Serveer met de broccoli en geniet van deze smakelijke piri-piri maaltijd!

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl