Pompoen Pasta met spek en Parmezaanse kaas

Pompoen Pasta met spek en Parmezaanse kaas

Subheading

Multi-column

Top deals

Temporary increasing discounts on popular bundles!

➔ take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Romige pompoenpasta met krokante spekjes, rode ui en The Spice Club Pasta Perfection mix. Een verwarmend herfstgerecht vol smaak, perfect voor een snelle maar luxe avondmaaltijd.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 900 g flespompoen, geschild en in blokjes van ca. 2 cm gesneden
  • 3 el olijfolie
  • 4 tl The Spice Club Pasta Perfection mix
  • 1 middelgrote rode ui, in grove stukken
  • 5 plakjes ontbijtspek (ca. 140 g)
  • 340 g korte pasta, zoals fusilli, penne of cavatappi
  • 75 g versgeraspte Parmezaanse kaas

Voor een vegetarische variant kun je de spekjes vervangen door geroosterde kikkererwten of walnoten voor extra crunch.

preparation

Stap 1: Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap 2: Pompoen roosteren
Leg de pompoenblokjes op de bakplaat. Besprenkel met 2 el olijfolie, bestrooi met The Spice Club Pasta Perfection mix en meng goed. Spreid de pompoen uit in één laag en bak 15 minuten.

Stap 3: Ui en spek toevoegen
Meng ondertussen de rode ui met 1 el olijfolie. Haal na 15 minuten de bakplaat uit de oven, schuif de pompoen iets opzij en leg de ui en de plakjes spek ernaast. Rooster nog 25–30 minuten, tot de pompoen zacht is, de ui gekaramelliseerd en de spek krokant.

Stap 4: Pasta koken
Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Bewaar 250 ml kookvocht en giet de pasta af.

Stap 5: Alles mengen
Snijd de krokante spek in stukjes. Schep de geroosterde pompoen, ui en een beetje van het bakvet door de warme pasta. Voeg 50 g Parmezaanse kaas en 100 ml kookvocht toe. Roer goed tot de pompoen licht uit elkaar valt en een romige saus vormt. Voeg zo nodig extra kookvocht toe om de pasta mooi te binden.

Stap 6: Afmaken en serveren
Roer de helft van de spekjes door de pasta. Verdeel over borden en garneer met de rest van de spekjes, Parmezaanse kaas en een draai zwarte peper. Serveer direct.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl