Shakshuka met Gehaktballetjes

Shakshuka with meatballs

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Enjoy a wonderful twist with our Shakshuka meatballs, a delicious dish full of taste. Juicy meatballs are served in a spicy Shakshuka sauce with bell pepper, tomatoes and herbs, perfect for every meal.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 450 gram mager rundergehakt
  • 2 tl the spice club shakshuka
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 30 gram gehakte koriander, plus extra voor garnering
  • 2 grote eieren
  • 100 gram paneermeel

For the Shakshuka sauce:

  • 30 ml extra vierge olijfolie
  • 2 paprika's, in dunne plakjes gesneden
  • 1 middelgrote ui, in dunne plakjes gesneden
  • 4 tl The Spice Club Shakshuka
  • 2 theelepels suiker (optioneel)
  • 800 gram blokjes tomaten in blik
  • 60 gram feta, verkruimeld
  • Verwarmd pita brood, voor erbij

preparation

  1. Begin met het maken van de gehaktballen. Combineer het rundergehakt met 2 el the spice club shakshuka, zwarte peper, fijngehakte knoflook, gehakte koriander, eieren en paneermeel in een grote kom. Meng alles goed door elkaar en vorm het mengsel tot gelijkmatige gehaktballen.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen aan alle kanten goudbruin, haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
  3. In dezelfde pan voeg je nog wat olie toe als dat nodig is. Bak de plakjes paprika en ui tot ze zacht en lichtbruin zijn, wat ongeveer 5-7 minuten duurt.
  4. Voeg dan the spice club shakshuka toe. Roer goed door en bak nog eens 2 minuten om de kruiden op te warmen en hun smaken vrij te laten komen.
  5. Giet de hele tomaten in de pan en breek ze met een lepel. Laat de saus sudderen tot deze iets is ingedikt, meestal zo'n 10-15 minuten.
  6. Voeg de gehaktballen terug toe aan de pan en laat ze nog 5-10 minuten sudderen tot ze gaar zijn en de smaken goed zijn vermengd.
  7. Garneer de Shakshuka gehaktballen met verkruimelde feta en wat extra gehakte koriander. Serveer ze met warm pitabrood voor een heerlijke en smaakvolle maaltijd!

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl