Smashed Beef Kebab met frisse munt-yoghurtsaus

Smashed Beef Kebab met frisse munt-yoghurtsaus

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recipe

Deze kruidige, platgedrukte kebabs zijn snel klaar, vol smaak en heerlijk in combinatie met een romige yoghurtsaus en warme pita of rijst. Met The Spice Club Shoarma mix krijg je in één stap die echte Midden-Oosterse smaakbeleving.

ingredients

4 Persons

Voor de yoghurtsaus:

  • 450 g Griekse yoghurt (vol of halfvol)
  • 1 komkommer, grof geraspt
  • 3 el fijngehakte verse munt + extra blaadjes voor garnering
  • 1 grote teen knoflook, fijn geraspt

Voor het vlees:

  • 450 g rundergehakt (of lamsgehakt, ca. 20% vet)
  • 1 kleine ui, grof geraspt
  • 4 el The Spice Club Shoarma mix
  • 30 g walnoten, grof gehakt (optioneel)
  • 2 el rozijnen

Extra om te serveren:

  • Warm pita brood of gekookte witte rijst

preparation

Stap 1 – Yoghurt-komkommersaus maken:

Rasp de komkommer grof en knijp het vocht eruit. Meng met de yoghurt, munt en knoflook. Zet in de koelkast tot gebruik.

Stap 2 – Vleesmengsel maken:

Meng in een kom het gehakt met geraspte ui, The Spice Club Shoarma mix, walnoten en rozijnen. Vorm 4–6 ovale ballen en druk ze licht plat tot dikke schijven.

Stap 3 – Kebab bakken:

Verhit een beetje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kebabs in 5–6 minuten per kant goudbruin en gaar. Druk ze tijdens het bakken eventueel extra plat met een spatel.

Stap 4 – Serveren:

Serveer de kebabs met een flinke lepel yoghurtsaus, verse munt en warm pitabrood of rijst.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl