Tex Mex Bowl met Cashew Saus

Tex Mex Bowl met Cashew Saus

Recipe

Deze Tex-Mex bowl met cashewsaus is een voedzame en smaakvolle maaltijd, boordevol groenten en plantaardige eiwitten. Perfect voor een gezonde lunch of diner.

ingredients

4 Persons

Voor de bowl:

  • 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1,25 cm gesneden
  • 2½ eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 theelepels The Spice Club Tex Mex kruidenmix
  • 1 bos boerenkool, stelen verwijderd en grof gehakt
  • 1 blik (400 gram) zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld

Voor de cashewsaus:

  • 150 gram rauwe cashewnoten (week de cashewnoten in 1 liter gefilterd water gedurende minimaal 3 uur, maximaal 12 uur; daarna afgieten en afspoelen)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 theelepels The Spice Club Tex Mex kruidenmix
  • 3 eetlepels vers citroensap (van ongeveer 2 citroenen)
  • 1 teentje knoflook

Voor serveren:

  • Gekookte zilvervliesrijst
  • Fijngehakte verse koriander
  • 1 avocado, ontpit en in plakjes gesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne plakjes gesneden (optioneel)

preparation

Zoete aardappel bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Meng de blokjes zoete aardappel met 1½ eetlepel olijfolie en 2 theelepels The Spice Club Tex Mex kruidenmix.

Verspreid de gekruide zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster gedurende 25-30 minuten, of tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn.

Boerenkool bereiden:

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

Voeg de gehakte boerenkool toe en bak gedurende 5-7 minuten, of tot de bladeren geslonken en zacht zijn.

Breng op smaak met zout en peper naar wens.

Cashewsaus maken:

Plaats de geweekte en afgespoelde cashewnoten in een blender of keukenmachine.

Voeg de tomatenpuree, 4 theelepels The Spice Club Tex Mex kruidenmix, vers citroensap en het teentje knoflook toe.

Mix tot een gladde saus ontstaat. Voeg indien nodig een beetje water toe om de gewenste consistentie te bereiken.

Proef en breng op smaak met zout en peper indien nodig.

Bowl samenstellen:

Verdeel de gekookte zilvervliesrijst over de kommen.

Voeg de geroosterde zoete aardappel, gebakken boerenkool en zwarte bonen toe.

Besprenkel met de cashewsaus.

Garneer met plakjes avocado, fijngehakte koriander en eventueel de gesneden bosuitjes.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl