The Spice Club Gekruide Kip met Rijst

The Spice Club Gekruide Kip met Rijst

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Een heerlijk aromatisch gerecht van kip curry met basmatirijst, rozijnen, pistachenoten en amandelen, op smaak gebracht met The Spice Club indo. Perfect voor een smaakvolle maaltijd!

ingredients

4 persons

  • 2 eetlepels ongezouten boter
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 700 g kipdijfilet, in stukjes van 3-4 cm gesneden
  • 1 kleine rode ui, dun gesneden (ongeveer 200 g)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club indo
  • 300 g basmatirijst, gespoeld totdat het water helder is
  • 700 ml kippenbouillon, met verlaagd zoutgehalte
  • 40 g rozijnen
  • 40 g geroosterde pistachenoten, grof gehakt
  • 40 g geschaafde amandelen (optioneel)
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander (optioneel)

preparation

Stap 1: Kip bakken

  • Verhit 1 eetlepel boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote diepe koekenpan of braadpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de stukjes kip toe en bak deze aan alle kanten goudbruin in ongeveer 5-7 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart.

Stap 2: Uien en knoflook bakken

  • Voeg de resterende boter en olijfolie toe aan dezelfde pan.
  • Bak de rode ui 3-4 minuten tot deze zacht wordt. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.

Stap 3: Kruiden toevoegen

  • Strooi de The Spice Club indo over de gebakken ui en knoflook. Roer alles goed door en bak 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.

Stap 4: Rijst en bouillon toevoegen

  • Voeg de gewassen basmatirijst toe aan de pan en roer het door het ui- en currymengsel. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
  • Zodra het kookt, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het 20 minuten zachtjes koken, tot de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen. Voeg eventueel meer water toe en kook langer als de rijst nog niet gaar is.

Stap 5: Kip en rozijnen toevoegen

  • Voeg de gebakken kip en de rozijnen toe aan de rijst en meng voorzichtig door elkaar.
  • Dek de pan af en laat nog eens 5 minuten op laag vuur staan zodat alle smaken goed mengen.

Stap 6: Garneren en serveren

  • Haal de pan van het vuur en strooi de gehakte pistachenoten en geschaafde amandelen (indien gebruikt) over de rijst.
  • Garneer met de fijngehakte koriander.
  • Serveer de kip curry rijst direct.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl