The Spice Club Gyros met (Zoete) Aardappel Frietjes

The Spice Club Gyros met (Zoete) Aardappel Frietjes

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Geniet van authentieke gyros met The Spice Club Gyros kruidenmix. Geserveerd met zelfgemaakte tzatziki, tomaten, uien en knapperige frietjes of zoete aardappelfrietjes. Perfect voor een Grieks geïnspireerde maaltijd!

ingredients

4 persons

  • 600 g shoarma (ongekruid)
  • Sap van 2 citroenen
  • 60 ml + 1 el extra vergine olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tomaat, in schijfjes
  • 2 uien, geschild en in ringen
  • 4 tl The Spice Club Gyros kruidenmix
  • 4 grote naanbroodjes
  • Frietjes of zoete aardappelfrietjes (Optioneel & naar keuze)

Ingrediënten voor de Tzatziki:

  • 1 hele komkommer, zaadlijsten verwijderd, geraspt en uitgelekt
  • 2 el citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngemalen tot een pasta
  • 240 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl extra vergine olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje verse peterselie, fijngehakt

preparation

Stap 1: Maak de marinade voor de gyros

  • Meng in een grote kom het sap van 2 citroenen, 60 ml olijfolie, 6 teentjes knoflook en 4 tl The Spice Club Gyros kruidenmix.
  • Voeg het ongekruide shoarmavlees toe aan de marinade en zorg dat alle stukken goed bedekt zijn. Dek de kom af en laat het vlees minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

Stap 2: Bereid de tzatziki

  • Rasp de komkommer en laat deze uitlekken in een zeef om overtollig water te verwijderen.
  • Meng de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, citroensap, knoflookpasta, 1 tl olijfolie, zout, peper en peterselie in een kom. Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.

Stap 3: Bereid het vlees

  • Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg het gemarineerde shoarmavlees toe en bak het in 8-10 minuten goudbruin en gaar.

Stap 4: Bereid de frietjes of zoete aardappelfrietjes

  • Verwarm de oven voor en bereid de frietjes of zoete aardappelfrietjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Leg ze op een bakplaat en bak ze tot ze knapperig zijn.

Stap 5: Serveren

  • Verwarm de naanbroodjes kort in de oven of in een droge koekenpan.
  • Serveer het gebakken gyrosvlees op de naanbroodjes, garneer met schijfjes tomaat, uienringen en een flinke lepel tzatziki.
  • Voeg de knapperige frietjes of zoete aardappelfrietjes toe als bijgerecht.

Eet smakelijk!

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl