The Spice Club Kip Gyros Salade

The Spice Club Chicken Gyros Salad

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Enjoy this refreshing and tasteful chicken gyros salad with The Spice Club Gyros spice mix. With fresh vegetables, chicken and a creamy yoghurt sauce, this dish is a healthy and delicious meal.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 4 tl The Spice Club Gyros kruidenmix
  • 150 ml Griekse yoghurt (laag in vet)
  • 6 el olijfolie
  • 60 ml citroensap (van ongeveer 2 kleine citroenen)
  • 450 g kipfilet, horizontaal doorgesneden in dunne stukken
  • Bosje dille, grof gehakt (optioneel)
  • 2 el mayonaise (light)
  • 1 grote krop romaine sla, in de lengte in vieren gesneden en dwars in stukken van 1 cm gesneden
  • 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 grote komkommer, geschild, in de lengte in vieren gesneden en in plakjes van ¼ inch gesneden
  • 1 kleine rode ui, dun gesneden
  • 4 pita broodjes (geroosterd)
  • 100 g verkruimelde feta, plus extra voor serveren

preparation

Step 1: Make the marinade for the chicken

  • Meng in een kom4 tl The Spice Club Gyros kruidenmix, 3 el olijfolie, en 60 ml citroensap. Voeg de kipfilets toe en zorg ervoor dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Laat de kip 30 minuten marineren (langer voor meer smaak).

Step 2: Prepare the chicken

  • Verhit 3 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de gemarineerde kip uit de marinade en bak de kipfilets in 6-8 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en laat deze 5 minuten rusten voordat je hem in dunne reepjes snijdt.

Step 3: Make the yoghurt sauce

  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de Griekse yoghurt en een beetje gehakte dille (optioneel). Voeg 2 tl the spice club Gyros kruiden toe. Zet apart

Step 4: Prepare the salad

  • Doe de gesneden romaine sla in een grote kom. Voeg de cherrytomaatjes, komkommer, rode ui en de verkruimelde feta toe. Meng de salade goed door elkaar.

Step 5: Compiling and serving

  • Verdeel de salade over borden. Voeg de gesneden kip toe. Besprenkel met de yoghurtsaus en eventueel extra feta. Garneer met extra citroensap en dille indien gewenst.
  • Serveer met de geroosterde broodjes pita

Enjoy your meal!

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl