The Spice Club Pumpkin Cheesecake

The Spice Club Pumpkin Cheesecake

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Deze heerlijke Pumpkin Spice Cheesecake met een knapperige Bastogne-koekjesbodem is de perfecte herfsttraktatie. De romige vulling, op smaak gebracht met The Spice Club Pumpkin Spice mix, maakt het extra speciaal. Gegarneerd met een frisse zure room topping en gember voor een verfijnde twist.

ingredients

4 persons

Voor de korst:

  • 125 gram ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld (plus extra voor het invetten van de vorm)
  • 250 gram Bastogne koekjes, fijn verkruimeld (ongeveer 1 pak)
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel fijn zeezout of keukenzout (optioneel)

Voor de vulling:

  • 250 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • 150 gram kristalsuiker
  • 4 theelepels The Spice Club Pumpkin Spice mix
  • 400 g pompoen (puree of gekookte blokjes, gepureerd)
  • 2 grote eieren, op kamertemperatuur

Voor de topping (optioneel):

  • 50 gram kristalsuiker
  • 300 gram zure room
  • Gember, in dunne plakjes of stukjes gesneden (optioneel ter garnering)

preparation

Stap 1: Maak de korst

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm (23 cm) licht in met gesmolten boter.
  • Meng de Bastogne koekjes kruimels, 3 eetlepels suiker en zout in een grote kom. Voeg de gesmolten boter toe en roer tot alles goed gemengd is.
  • Druk het koekjesmengsel stevig op de bodem van de springvorm. Bak de korst in de oven gedurende 10 minuten, of totdat deze stevig is. Laat afkoelen.

Stap 2: Maak de vulling

  • Klop in een grote kom de roomkaas en suiker samen tot een glad en romig mengsel.
  • Voeg The Spice Club Pumpkin Spice mix, pompoenpuree toe en klop goed door.
  • Voeg de eieren één voor één toe en klop op een lage snelheid tot het mengsel net gecombineerd is. Overmix niet.
  • Giet het pompoen-roomkaasmengsel in de afgekoelde korst.

Stap 3: Bak de cheesecake

  • Bak de cheesecake 50-60 minuten in de oven op 175°C, tot de vulling in het midden net gestold is. Zet de oven uit en laat de cheesecake nog 15 minuten in de oven staan met de deur op een kier.
  • Laat de cheesecake volledig afkoelen op kamertemperatuur en zet hem dan minimaal 4 uur (of een hele nacht) in de koelkast.

Stap 4: Maak de topping (optioneel)

  • Meng de zure room en suiker in een kleine kom.
  • Verdeel de topping gelijkmatig over de afgekoelde cheesecake.
  • Garneer met dunne plakjes of stukjes gember voor een extra smaakvolle touch.

Stap 5: Serveer

  • Snijd de cheesecake in stukken en geniet van dit romige, herfstige dessert. Serveer eventueel met een extra snufje The Spice Club Pumpkin Spice mix of een extra plakje gember voor decoratie.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl