The Spice Club Pumpkin Kruimeltaart

The Spice Club Pumpkin Kruimeltaart

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Discover the perfect autumn cake with The Spice Club Pumpkin Kruimeltaak! A spicy pumpkin cake with a crispy top layer, ideal for every occasion.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

For the crumbling stuffing:

  • 100 g lichtbruine suiker
  • 75 g bloem
  • 1 tl The Spice Club Pumpkin Spice mix
  • Snufje zout
  • 50 g ongezouten boter, koud en in blokjes gesneden

For the pumpkin cake:

  • Kookspray (anti-aanbak)
  • 200 g lichtbruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 250 g pompoen (puree of gekookte blokjes, gepureerd)
  • 50 g ongezouten boter, gesmolten
  • Olie
  • 2 tl The Spice Club Pumpkin Spice mix
  • 1 tl bakpoeder
  • 200 g bloem
  • 100 g poedersuiker

preparation

Step 1: Make the crumb topping

  • Meng in een kom de lichtbruine suiker, bloem, 1 tl The Spice Club Pumpkin Spice mix en een snufje zout. Voeg de koude boterblokjes toe en gebruik een vork of je vingers om de boter door het mengsel te werken, totdat het kruimelig is. Zet apart.

Step 2: Prepared the cake batter

  • Verwarm de oven voor op 175°C en spray een bakvorm (23x23 cm) in met anti-aanbakspray.
  • In een grote kom, klop je de lichtbruine suiker en eieren samen tot een glad mengsel. Voeg de pompoenpuree, gesmolten boter en olie toe en mix goed door.
  • Voeg vervolgens 2 tl The Spice Club Pumpkin Spice mix, zout, bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg de bloem toe en mix tot een glad beslag.

Step 3: Bake the cake

  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad. Strooi de streusel gelijkmatig over het beslag.
  • Bak de cake gedurende 35-40 minuten, of tot een tandenstoker in het midden er schoon uitkomt.
  • Laat de cake volledig afkoelen voordat je de glazuur erop doet.

Step 4: Make the glaze (optional)

  • Meng in een kleine kom de poedersuiker, ¾ tl The Spice Club Pumpkin Spice mix, een snufje zout, en 3 tot 5 tl melk (afhankelijk van de gewenste dikte).
  • Besprenkel de glazuur over de afgekoelde cake.

Step 5: Serve

  • Snijd de cake in vierkanten en geniet van deze heerlijke, kruidige Pumpkin Crumb Cake.

Enjoy your meal!

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl