The Spice Club Smashed Burger

The Spice Club Smashed Burger

December Deals Korting tot 35%

Recipe

De perfecte Smashed Burger met The Spice Club Hamburger Kruiden biedt een sappige, knapperige bite vol smaak. Top je burger met een romige saus, augurken, verse groenten en smeltende kaas voor een onweerstaanbare maaltijd!

ingredients

4 persons

Saus:

  • 100 g augurken, fijngehakt
  • 200 ml mayonaise (light)
  • 4 eetlepels ketchup

Hamburgers:

  • 500 g rundergehakt
  • 4 theelepels The Spice Club Hamburger Kruiden
  • 1 ei
  • 50 g panko (Japans paneermeel)

Overig:

  • 4 hamburgerbroodjes
  • ½ krop ijsbergsla, in stukken ter grootte van de broodjes gescheurd
  • 1 ui, heel dun gesneden in ringen
  • 4 dunne plakken tomaat (optioneel)
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 8 plakken Cheddar kaas

preparation

Maak de saus:

  • Meng de fijngehakte augurken, mayonaise en ketchup in een kom. Zet apart om de smaken te laten mengen.

Bereid het vlees:

  • Doe het gehakt in een kom en voeg The Spice Club Hamburger Kruiden, het ei en de panko toe. Meng goed tot een homogeen mengsel.
  • Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vorm er ballen van. Druk de ballen plat tot schijven van ongeveer 1,5 cm dik.

Bak de burgers:

  • Verhit 1 eetlepel plantaardige olie in een grote koekenpan op hoog vuur.
  • Plaats 2 gehaktballetjes in de pan en druk ze direct plat met een stevige spatel of een burgerpers tot dunne schijven van ongeveer 1 cm dikte.
  • Bak de burgers 2-3 minuten per kant tot ze knapperig en gaar zijn.
  • Leg een plak Cheddar kaas op elke burger tijdens de laatste minuut van het bakken, zodat de kaas smelt.
  • Herhaal dit met de resterende burgers.

Stel de burgers samen:

  • Snijd de broodjes doormidden en rooster ze licht in de pan of onder de grill.
  • Besmeer de onderkant van elk broodje met een lepel van de saus, voeg een paar stukken ijsbergsla, een paar uienringen en eventueel een plak tomaat toe. Leg vervolgens de cheeseburger erop en dek af met de bovenkant van het broodje.

Serveren:

  • Serveer de hamburgers met de resterende saus en eventueel extra ijsbergsla of tomaten aan de zijkant.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl