The Spice Club Souvlaki met Zelfgemaakte Tzatziki

The Spice Club Souvlaki with homemade Tzatziki

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Try this Greek Souvlaki with homemade Tzatziki! Grilled marinated chicken combined with creamy Tzatziki, served with pita bread. A favorite that is easy to make and is full of taste!

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

Ingredients for the Souvlaki:

  • 150 ml Griekse yoghurt (laag in vet)
  • 50 ml olijfolie, plus extra om de grill in te smeren
  • 4 tl The Spice Club Gyros kruidenmix
  • 1 citroen, plus extra citroenpartjes voor serveren (optioneel)
  • 600 g kipfilet of kippendijen, zonder bot en vel
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
  • Geroosterd pitabrood, voor serveren

Ingredients for the homemade Tzatziki:

  • 250 ml Griekse yoghurt (vol of laag in vet)
  • 1 komkommer, geraspt en uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl witte wijnazijn (optioneel)
  • Handvol verse dille, fijngehakt (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

preparation

Step 1: Make the marinade for the chicken

  • Meng de Griekse yoghurt, olijfolie, The Spice Club Gyros kruidenmix en het sap van 1 citroen in een grote kom.
  • Voeg de kipfilet of kippendijen, in blokjes gesneden, toe aan de marinade. Roer goed door zodat alle stukken kip bedekt zijn. Dek af en laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast (langer voor meer smaak).

Step 2: Make the Tzatziki

  • Rasp de komkommer en knijp overtollig vocht eruit.
  • Meng in een kom de geraspte komkommer met de Griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, citroensap, witte wijnazijn, dille, en een snufje zout en peper. Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.

Step 3: Heat the grill

  • Verhit een (grill)pan of barbecue op middelhoog vuur en bestrijk licht met olijfolie.

Step 4: Grill the chicken skewers

  • Rijg de gemarineerde kip aan metalen of houten spiesen (gebruik bij houten spiesen 30 minuten weken in water om verbranden te voorkomen).
  • Gril de kipspiesen 10-12 minuten, draai ze halverwege om, totdat de kip goudbruin en gaar is.

Step 5: Serve

  • Haal de kipspiesen van de grill en leg ze op een serveerschaal. Garneer met fijngehakte peterselie.
  • Serveer met geroosterd pitabrood en de zelfgemaakte tzatziki. Optioneel: voeg extra citroenpartjes toe voor een frisse touch.

Enjoy your meal!

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl