The Spice Club Speculaas Taart

The Spice Club Speculaas Taart

NIEUW

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen gelanceerd!

➔ Ontdek nieuwe mixen

Recipe

Deze heerlijke speculaastaart met amandelmeel en een vleugje sinaasappel is een perfecte traktatie voor de feestdagen. De rijke smaak van The Spice Club Dutch Cookie Mix geeft een warme speculaas geur en -smaak. Glutenvrij, smeuïg en afgemaakt met krokant amandelschaafsel.

ingredients

4 persons

  • 250 g boter (plus extra voor het invetten van de bakvorm)
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 g amandelmeel
  • 1 el bakpoeder (glutenvrij)
  • 2 el The Spice Club Dutch Cookie Mix
  • 1 mespuntje zout (optioneel)
  • 1 sinaasappel (geraspte schil en sap)
  • 2 el amandelschaafsel

preparation

Stap 1: Voorbereiden

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een springvorm van 24 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2: Beslag maken

  • Smelt de boter in een pan en laat even afkoelen.
  • Klop in een grote kom de lichtbruine basterdsuiker en de eieren tot een luchtig mengsel.
  • Voeg het amandelmeel, bakpoeder, The Spice Club Dutch Cookie Mix en een mespuntje zout toe. Meng het goed door elkaar.
  • Voeg de gesmolten boter, geraspte sinaasappelschil en het sap van de sinaasappel toe. Roer alles tot een glad beslag.

Stap 3: Taart bakken

  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bestrooi de bovenkant met het amandelschaafsel.
  • Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 40-45 minuten, of tot een prikker in het midden er schoon uitkomt.

Stap 4: Afkoelen en serveren

  • Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen in de vorm.
  • Serveer de speculaastaart met eventueel een beetje poedersuiker of een klodder slagroom.

Nieuwe mixen

Op 1 november hebben we 30 nieuwe mixen met 100+ recepen gelanceerd! Ontdek ze allemaal via onderstaande link.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl