The Spice Club Speculaas Taart

The Spice Club Speculaas cake

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This delicious gingerbread cake with almond flour and a touch of orange is a perfect treat for the holidays. The rich taste of The Spice Club Dutch Cookie Mix gives a warm speculaas scent and taste. Gluten -free, creamy and finished with crispy almond shavings.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 250 g boter (plus extra voor het invetten van de bakvorm)
  • 250 g lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 g amandelmeel
  • 1 el bakpoeder (glutenvrij)
  • 2 el The Spice Club Dutch Cookie Mix
  • 1 mespuntje zout (optioneel)
  • 1 sinaasappel (geraspte schil en sap)
  • 2 el amandelschaafsel

preparation

Step 1: Prepare

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Vet een springvorm van 24 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Step 2: make batter

  • Smelt de boter in een pan en laat even afkoelen.
  • Klop in een grote kom de lichtbruine basterdsuiker en de eieren tot een luchtig mengsel.
  • Voeg het amandelmeel, bakpoeder, The Spice Club Dutch Cookie Mix en een mespuntje zout toe. Meng het goed door elkaar.
  • Voeg de gesmolten boter, geraspte sinaasappelschil en het sap van de sinaasappel toe. Roer alles tot een glad beslag.

Step 3: Baking cake

  • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bestrooi de bovenkant met het amandelschaafsel.
  • Bak de taart in het midden van de oven voor ongeveer 40-45 minuten, of tot een prikker in het midden er schoon uitkomt.

Step 4: Cool and serve

  • Haal de taart uit de oven en laat hem volledig afkoelen in de vorm.
  • Serveer de speculaastaart met eventueel een beetje poedersuiker of een klodder slagroom.

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl