The Spice Club Sushi Salade

The Spice Club Sushi Salade

December Deals Korting tot 35%

Recipe

Ontdek de nieuwste culinaire trend met deze Viral Sushi Salade. Dit gerecht combineert de rijke smaken van gemarineerde en gebakken zalm met verse ingrediënten zoals komkommer, avocado en edamame. Eenvoudig te bereiden en boordevol smaak, is deze salade een moderne twist op traditionele sushi. Ideaal voor liefhebbers van Japanse cuisine die op zoek zijn naar een snelle en gezonde maaltijd optie.

ingredients

4 persons

Zalm:

  • 400 g zalmfilet of tonijn, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus

Salade:

  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 200 g edamamebonen
  • 2 avocado's, in blokjes
  • 1 mango, in blokjes (optioneel)
  • Handvol sla (optioneel)

Sushirijst (optioneel):

  • 250 g sushirijst
  • 350 ml water
  • 2 eetlepels rijstazijn

Dressing:

  • 100 g roomkaas
  • 2 eetlepels mayonaise (optioneel)
  • 1 eetlepel sriracha
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 4 eetlepels The Spice Club Poke Mix of Coco & Hazel Mix

preparation

Zalm (of tonijn) Marineren en Bakken:

  • Meng in een kom de sesamolie en sojasaus. Voeg de zalmblokjes toe en zorg dat ze volledig bedekt zijn met de marinade. Laat 15-30 minuten marineren.
  • Verwarm de airfryer voor op 180°C of de oven op 200°C.
  • Plaats de gemarineerde zalm in de airfryer en bak gedurende 8-10 minuten, of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven gedurende 12-15 minuten, tot ze gaar zijn.

Sushirijst Bereiden (optioneel):

  • Spoel de sushirijst onder koud stromend water tot het water helder is. Laat de rijst 10 minuten uitlekken.
  • Doe de rijst met 350 ml water in een pan met een goed sluitend deksel. Laat 10 minuten staan zodat de rijst wat water opneemt.
  • Breng de rijst op hoog vuur aan de kook. Kook 2 minuten op hoog vuur, zet het vuur middelhoog en kook 5 minuten, zet dan het vuur laag en kook nog 12 minuten.
  • Neem de pan van het vuur en laat de rijst, met deksel op de pan, 15 minuten staan.
  • Schep de rijst voorzichtig in een ruime, lage schaal en sprenkel het rijstazijn erover. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.

Salade Voorbereiden:

  • Doe de komkommer, rode ui, edamame, avocado, mango en sla (indien gebruikt) in een grote kom met deksel. Voeg de roomkaas, mayonaise (indien gebruikt), sriracha, sojasaus, sesamolie en The Spice Club Poke of Coco & Hazel toe.

Samenstellen:

  • Voeg de gebakken zalm en eventueel de bereide sushirijst toe aan de kom met de salade-ingrediënten.
  • Sluit de kom af met het deksel en schud voorzichtig om alle smaken te mengen.

Serveren:

  • Verdeel de sushi salade over 4 borden of kommen.
  • Garneer met The Spice Club Sushi Topping of Coco & Hazel.

Luxury stock pots

We are regularly asked why there is no salt in our products, but sometimes there is in the recipes. Read more about this and how reducing salt intake contributes to your health & wallet via the link below.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl