The Spice Club Xmas Cookies

The Spice Club Xmas Cookies

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

Discover the ultimate recipe for The Spice Club X-Mas Speculaas Biscuits. These traditional cookies, made with The Spice Club's Dutch Cookie Mix, are an indispensable treat during the holidays. With a crispy texture and a perfect balance of spices, these cookies bring the authentic taste of speculaas to your Christmas celebration. Easy to prepare and ideal for sharing with family and friends.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

  • 600 g bloem (plus extra voor het bestuiven)
  • 4 theelepels The Spice Club Dutch Cookie Mix
  • 1 theelepel zout (optioneel)
  • 250 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 ml honing
  • 1½ theelepel fijn geraspte citroenschil
  • 1 groot ei
  • 50 ml (karne)melk
  • 3 theelepels bakpoeder

For the glaze:

  • 250 g poedersuiker
  • 3-4 eetlepels melk
  • 1½ eetlepel honing
  • ½ theelepel vanille-extract
  • Voedingskleurstof, sprinkles en kristalsuiker (optioneel)

Supplies:

  • Uitsteekvormpjes (bijv. gingerbread mannetjes, sterren, sneeuwvlokken)
  • Spuitzakken met een kleine ronde tip (1-2 mm)

preparation

Prepare dough:

  • Zeef de bloem, The Spice Club Dutch Cookie Mix en zout in een grote kom.
  • In een andere kom, klop de boter en de kristalsuiker met een mixer op middelhoge snelheid tot het mengsel licht en luchtig is.
  • Voeg de honing en geraspte citroenschil toe en mix tot alles goed gecombineerd is.
  • Klop het ei erdoor tot het volledig is opgenomen.
  • Los het bakpoeder op in de melk en voeg dit mengsel toe aan het botermengsel.
  • Verlaag de mixsnelheid en voeg geleidelijk het bloemmengsel toe. Mix tot een homogeen deeg ontstaat.

Cool dough:

  • Verdeel het deeg in twee gelijke porties.
  • Vorm elke portie tot een schijf, wikkel ze in plasticfolie en laat ze minimaal 2 uur (of een hele nacht) in de koelkast rusten.

Forming cookies:

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed bakplaten met bakpapier.
  • Bestuif een werkoppervlak licht met bloem en rol een deegschijf uit tot een dikte van ongeveer 0,5 cm.
  • Gebruik uitsteekvormpjes om gewenste vormen uit te steken en leg de koekjes op de voorbereide bakplaten, met een tussenruimte van ongeveer 2 cm.

Bake:

  • Bak de koekjes in het midden van de oven gedurende 10-12 minuten, of tot de randen licht goudbruin zijn.
  • Laat de koekjes enkele minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze overbrengt naar een rooster om volledig af te koelen.

Prepare glaze:

  • Meng de poedersuiker, 3 eetlepels melk, honing en vanille-extract in een kom tot een glad mengsel.
  • Voeg indien nodig extra melk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Verdeel het glazuur over meerdere kommen en voeg naar wens voedingskleurstof toe.

Decorate:

  • Vul spuitzakken met het gekleurde glazuur en gebruik een kleine ronde tip om de koekjes te decoreren.
  • Bestrooi met sprinkles of kristalsuiker voordat het glazuur hard wordt, indien gewenst.
  • Laat de versierde koekjes op kamertemperatuur drogen totdat het glazuur volledig is uitgehard.

Enjoy baking and decorating these festive gingerbread cookies!

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl