Wortel Shoarma Salade Bowl

Carrot Shoarma Salad Bowl

Subheading

Multi-column

Summer Sale ☀️

Temporary increasing discounts on all products!

➔ Take advantage now

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Your content

Pair text with an image to focus on your chosen product, collection, or blog post. Add details on availability, style, or even provide a review.

Subheading

Recipe

This carrot shawarma salad is a delicious, vegetable variant of the classic shawarma. Roasted carrots with a tasteful shawarma spice mix, accompanied by fresh herbs, jalapeños and a creamy yogurt makes this dish a perfectly light meal.

Subheading

Multi-column

ingredients

4 people

For the roots:

  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 4 tl The Spice Club Shoarma mix
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 600 g middelgrote wortels, bovenkant ingekort tot 1 cm, schoongemaakt en in de lengte gehalveerd

For the salad and composition:

  • 2 eetlepels vers citroensap (meer naar smaak)
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 kleine rode ui, dun gesneden
  • 6 dadels, ontpit en grof gehakt (optioneel)
  • 2 jalapeño’s, zaadlijsten verwijderd en grof gehakt (optioneel)
  • Bosje grof gehakte kruiden (zoals koriander, dille of peterselie)
  • 250ml Griekse yoghurt (laag in vet)

preparation

Step 1: Prepare the carrots

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een grote kom de olijfolie, 2 tl The Spice Club Shoarma mix en gehakte knoflook. Voeg de wortels toe en meng goed totdat ze volledig bedekt zijn met de marinade.
  • Verspreid de gemarineerde wortels op een bakplaat in een enkele laag en rooster ze gedurende 20-25 minuten, tot ze zacht zijn en licht beginnen te karamelliseren.

Step 2: Prepare the salad

  • Terwijl de wortels roosteren, meng je in een kleine kom het citroensap, 2 tl The spice club Shoarma mix en olijfolie. Voeg de dun gesneden rode ui toe en laat dit ongeveer 10 minuten staan om de smaken te laten intrekken.
  • Meng in een andere kom de gehakte dadels (indien gebruikt), jalapeño’s, en de verse kruiden.

Step 3: Compiling the salad

  • Zodra de wortels uit de oven komen, voeg je ze toe aan de kom met de kruiden en dadels. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  • Serveer de wortelshoarma salade met een schep Griekse yoghurt en de gemarineerde rode ui.

Enjoy your meal!

Information about salt

At The Spice Club, we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to your dishes, you can, of course. With our mixes, you can control your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Subheading

Talk About Your Brand

Use this text to share information about your brand with your customers. Describe a product, share announcements, or welcome customers to your store.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl