Zoete Kip Kerrie met Sinaasappel

Zoete Kip Kerrie met Sinaasappel

Recipe

Dit gerecht combineert de hartige smaken van kerrie met de frisse zoetheid van sinaasappel, wat zorgt voor een heerlijke en verrassende maaltijd.

ingredients

4 Persons

  • 600 gram kipfilet, zonder bot en vel, in stukjes van 3-4 cm gesneden
  • 2 eetlepels olie
  • 1½ eetlepel maïzena
  • 2 theelepels verse sinaasappelrasp
  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap (van ongeveer 2 sinaasappels)
  • 3 eetlepels natriumarme sojasaus
  • 4 theelepels The Spice Club Chicken Curry Mix
  • 2 eetlepels bruine suiker (optioneel, voor extra zoetheid)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel rijstazijn

preparation

Kip voorbereiden:

Doe de stukjes kip in een grote kom en bestrooi met maïzena. Meng goed zodat alle stukjes gelijkmatig bedekt zijn.

Saus bereiden:

In een aparte kom, combineer de sinaasappelrasp, sinaasappelsap, sojasaus, The Spice Club Chicken Curry Mix, bruine suiker (indien gebruikt), fijngehakte knoflook en rijstazijn. Roer goed door en zet apart.

Kip bakken:

Verhit de olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.

Voeg de met maïzena bedekte kip toe en bak 5-7 minuten, of tot de stukjes goudbruin en gaar zijn. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.

Saus toevoegen:

Giet het sausmengsel over de gebakken kip in de pan.

Breng het geheel aan de kook en laat het 2-3 minuten sudderen, zodat de saus iets indikt en de smaken goed mengen.

Serveren:

Haal de pan van het vuur en serveer de zoete kipkerrie met sinaasappel direct.

Lekker met gestoomde rijst of noedels en een frisse groene groente naar keuze.

Information about salt

At The Spice Club we don't add salt to our products because we want to offer 100% pure ingredients, free from cheap fillers like salt and sugar.

If you want to add salt to dishes, you can of course. With our mixes, you at least have control over your salt intake, depending on your taste and health preferences.

Contact

Do you have a question? Email us at info@thespiceclub.nl