Broccoli salade met appel

Broccoli salade met appel

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recept

Knapperige broccolisalade met appel, noten en rozijnen, afgemaakt met een frisse kruidendressing van The Spice Club Herbes de Provence. Gezond, makkelijk en vol smaak – ideaal als bijgerecht of lichte lunch.

ingredienten

4 Personen

Voor de dressing:

  • 80 g rozijnen of gedroogde cranberries
  • ½ rode ui, fijn gesneden
  • 60 ml appelciderazijn
  • 4 tl The Spice Club Herbes de Provence
  • 4 tl kristalsuiker (optioneel)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el sesamolie

Voor de salade:

  • 700 g broccoli (ca. 2 stronken), in kleine roosjes
  • 1 appel, in blokjes van ca. 1,5 cm
  • 2 bosuitjes, in dunne ringen
  • 4 tl The Spice Club Topping
  • 150 g rode of groene druiven (optioneel), gehalveerd

Ook lekker met wat verkruimelde feta of geitenkaas erdoor voor een hartige twist.

bereiding

Dressing maken
Doe de rozijnen of cranberries in een kom samen met de rode ui en appelciderazijn. Laat 10 minuten staan om zacht te worden. Voeg daarna de Herbes de Provence, suiker (indien gebruikt), olijfolie en sesamolie toe. Roer goed door.

Salade voorbereiden
Blancheer de broccoliroosjes 1 minuut in kokend water, giet af en spoel direct met koud water zodat ze knapperig en felgroen blijven.

Samenstellen
Doe de broccoli in een grote schaal. Voeg appel, bosui, en druiven toe. Schenk de dressing erover en hussel goed door. Garneer optioneel met The Spice Club Topping

Serveren
Serveer direct of laat 30 minuten in de koelkast intrekken voor extra smaak.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl