Dijon Kip met Tomaatjes en Lente-ui

Dijon Kip met Tomaatjes en Lente-ui

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recept

Dijon kip met cherrytomaten, lente-ui en The Spice Club Herbes de Provence. Een smaakvol eenpansgerecht met mosterdsaus, perfect voor een makkelijke maar feestelijke maaltijd.

ingredienten

4 Personen

  • 2 el olijfolie
  • 700 g kippendijen, zonder bot en vel, droog gedept
  • Versgemalen zwarte peper
  • 4 lente-uitjes, lichte en witte delen, dun gesneden
  • 3 teentjes knoflook, geraspt of fijngehakt
  • 4 tl The Spice Club Herbes de Provence
  • 1 el Dijonmosterd
  • 120 ml droge witte wijn
  • 900 g cherrytomaatjes
  • 15 g koriander, peterselie of basilicum (of een mix), grof gescheurd

bereiding

Stap 1
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bestrooi de kippendijen met zwarte peper. Bak de kip 4–5 minuten per kant tot goudbruin. Haal uit de pan en zet apart.

Stap 2
Voeg in dezelfde pan de lente-ui en knoflook toe en bak 2 minuten. Roer de Herbes de Provence en de Dijonmosterd erdoor en laat kort meebakken.

Stap 3
Blus af met de witte wijn en roer de aanbaksels los. Voeg de cherrytomaten toe en laat 5 minuten sudderen tot ze zacht worden.

Stap 4
Leg de kip terug in de pan, dek af en laat 10–12 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.

Stap 5
Bestrooi voor het serveren met koriander, peterselie of basilicum.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl