Cajun Alfredo Pasta met Garnalen

Cajun Alfredo Pasta met Garnalen

Summer Sale ☀️

Tijdelijk oplopende kortingen op alle producten!

➔ profiteer nu

Recept

Perfect gekruide garnalen in een romige saus met paprika, ui en selderij, geserveerd met fettuccine. Comfort food met een Cajun-twist!

ingredienten

4 Personen

  • 4 el The Spice Club Cajun Mix
  • 450 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 3 el plantaardige olie
  • 6 el ongezouten roomboter (ca. 85 g)
  • 3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes (± ½ cm)
  • 1 middelgrote gele ui, fijngesneden
  • 1 grote rode paprika, in kleine blokjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 jalapeño, fijngesneden zonder zaadjes (optioneel voor extra pit)
  • 350 ml kookroom light
  • 75 g geraspte Parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • 2 el mosterd
  • 450 g fettuccine of pasta naar keuze
  • 2 bosuitjes, in ringetjes

bereiding

1. Kook de pasta:

Kook de fettuccine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.

2. Kruid en bak de garnalen:

Meng de garnalen met 2 tl Cajun mix. Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen ca. 1–2 minuten per kant tot ze roze en net gaar zijn. Haal ze uit de pan en zet apart.

3. Groenten fruiten:

Smelt de boter in dezelfde pan. Voeg ui, bleekselderij, paprika, knoflook en jalapeño toe. Bak 5–6 minuten tot alles zacht is.

4. Romige saus maken:

Roer de resterende 2 el Cajun mix, de room, Parmezaan en mosterd door de groenten. Laat de saus zachtjes pruttelen tot hij dikker wordt (ca. 5 minuten).

5. Alles samenvoegen:

Voeg de gekookte pasta toe aan de saus. Meng goed door. Voeg eventueel een scheutje van het pastawater toe om alles mooi te binden. Doe de garnalen terug in de pan en verwarm kort mee.

6. Serveren:

Verdeel over borden, garneer met extra Parmezaanse kaas en de bosui. Serveer direct.

Informatie over zout

Bij The Spice Club voegen we geen zout toe aan onze producten, omdat we 100% pure ingrediënten willen bieden, vrij van goedkope vulstoffen zoals zout en suiker.

Wil je zout toevoegen aan gerechten dan kan dat uiteraard. Met onze mixen heb jij in ieder geval zelf de controle over je zoutinname, afhankelijk van je smaak en gezondheidsvoorkeuren.

Contact

Heb je een vraag? Mail ons op info@thespiceclub.nl